DIGITAL

FaceApp: Άντε και είδες πώς θα γεράσεις, με τις φώτο σου ξέρεις τι παίζει ή δεν ασχολήθηκες καν;

Από χθες, facebook και instagram έχουν γεμίσει με γερασμένες φατσούλες. Κάπου βαρεθήκαμε όμως παιδιά… όχι άλλο! Η νέα μανία που σημείωσε ρεκόρ και έγινε viral σε λίγες μόλις ωρίτσες ακούει στο όνομα FaceApp και πρόκειται για την εφαρμογή που μετατρέπει το πρόσωπό σου σε παππού ή γιαγιά, σε νιάτο, σε διαφορετικό φύλο και πάει λέγοντας. Είναι […]

Δήμητρα Πραντάλου

18 Ιουλίου, 2019

Από χθες, facebook και instagram έχουν γεμίσει με γερασμένες φατσούλες. Κάπου βαρεθήκαμε όμως παιδιά… όχι άλλο!

Η νέα μανία που σημείωσε ρεκόρ και έγινε viral σε λίγες μόλις ωρίτσες ακούει στο όνομα FaceApp και πρόκειται για την εφαρμογή που μετατρέπει το πρόσωπό σου σε παππού ή γιαγιά, σε νιάτο, σε διαφορετικό φύλο και πάει λέγοντας. Είναι ουσιαστικά από εκείνες τις εφαρμογές που τις χρησιμοποιεί κάποιος για λίγο και μετά τις σβήνει.

Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς πάντως, πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν στον πειρασμό και την χρησιμοποίησαν.

Υπάρχει ένα μεγάλο ΌΜΩΣ στη συγκεκριμένη και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ…

Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο βέβαια, οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στο πώς θα μοιάζουν όταν μεγαλώσουν. Συγγνώμη ρε παιδιά, μόνο εγώ δε θέλω να ξέρω πώς θα είμαι ζαρωμένη και κάτι δεκαετίας μπροστά, ή είμαι ξενέρωτη;

Τέλος πάντων, το θέμα εδώ είναι πως η εφαρμογή έκρυβε κινδύνους και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει στους όρους χρήσης.

Δεν κρίνω, ούτε εγώ το κάνω!

Το Forbes λοιπόν, κάτι ώρες μετά τον απόλυτο χαμούλη, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Διότι, ανεβάζοντας όλοι τις φωτογραφίες τους για να δουν πώς θα είναι ηλικιωμένοι, παραχώρησαν εύκολα και γρήγορα στην εφαρμογή τα προσωπικά δεδομένα και τις φωτογραφίες τους, τα οποία το FaceApp μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει και για όσο καιρό το επιθυμεί. Ουπς!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους χρήσης, οι χρήστες διατηρούν τον έλεγχο στο περιεχόμενό τους, δηλαδή το πρόσωπό τους, ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο που έχει “ανέβει” σε αυτήν, όπως θέλει, όπου θέλει, για όσο καιρό θέλει…

Από την άλλη, αυτό δεν προμηνύει κάτι κακό ή ανησυχητικό απαραίτητα, αλλά και μόνο που ξέρεις ότι η μητρική εταιρεία, στην προκειμένη η ρωσική Wireless Labs, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σου, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου αναγνώρισης προσώπου και άλλες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, δε σε πιάνει ένα φτερούγισμα στην καρδούλα;

Τίποτα παιδιά, είναι μια καλή στιγμή να γίνουμε όλοι λίγο πιο υποψιασμένοι και να μην κατεβάζουμε απερίσκεπτα εφαρμογές, χωρίς πρώτα να έχουμε διαβάσει τους όρους χρήσης τους.

ΥΓ: Για όσους γράψετε στα σχόλια ότι είμαστε ήδη φακελωμένοι, δεν είναι δικαιολογία να συνεχίσουμε να κατεβάζουμε ό,τι να ‘ναι!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET