fbpx

Η ελληνική σειρά «Έτερος Εγώ» βρίσκεται ένα βήμα πριν το Netflix, τέτοια νέα θέλουμε!


Πριν 1,5 χρόνο περίπου, είχαμε τη φαεινή ιδέα να προτείνουμε στο Netflix, 10 ελληνικές σειρές που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο περιεχόμενο του σημειώνοντας επιτυχία. Και μπορεί να αναφερόμασταν σε παλιές τηλεοπτικές σειρές που αγαπήσαμε εμείς, με αρκετή δόση χιούμορ, ωστόσο βαθιά μέσα μας πιστεύαμε (και πιστεύουμε) πως υπάρχει χώρος στην πλατφόρμα για τις πιο σύγχρονες παραγωγές.

Να, όμως, που τελικά it’s happening, αφού μια εξαιρετική ελληνική σειρά βρίσκεται δικαίως ένα βήμα πριν ανέβει στον κατάλογο του Netflix, πράγμα που είναι πολύ ευχάριστο, αλλά αν τελικά γίνει πραγματικότητα ίσως ν’ ανοίξει το δρόμο για σπουδαία πράγματα. Ευελπιστούμε τουλάχιστον.

Τον περασμένο Δεκέμβριο λοιπόν, μέσα σε όλα όσα μας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον – αυτά τα λίγα δηλαδή – ήταν και η πρεμιέρα της crime σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγής της Cosmote TV. Ο λόγος για το «Έτερος Εγώ» και τη 2η σεζόν του, με την ονομασία «Κάθαρσις», η πρώτη ήταν οι «Χαμένες Ψυχές», που έφερε κυριολεκτικά έναν άλλο αέρα στις ελληνικές παραγωγές.

Έγκλημα και μυστήριο, σκηνές δράσης, αγωνία και ανατροπές, είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν το «Έτερος Εγώ» και που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις ξένες παραγωγές που βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Και παρ’ όλο που το Netflix διαθέτει αυστηρά κριτήρια για να φιλοξενηθεί μια σειρά ή ταινία στην πλατφόρμα του, το «Έτερος Εγώ» κατάφερε να περάσει από τα βασικά. Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε στάδια και αφορούν την αισθητική, την απόδοση από τεχνικής άποψης και την ποιότητα, με την ελληνική σειρά να έχει πάρει ήδη το πράσινο φως. Μένει τώρα γίνουν άλλα διαδικαστικά, όπως για παράδειγμα το οικονομικό ζήτημα.

Btw υπάρχει τρόπος να επισπεύσουμε τη διαδικασία, αφού όλοι μπορούμε να βάλουμε το χεράκι μας ώστε να γίνει διαθέσιμη η σειρά στο Netflix, προκειμένου να την παρακολουθήσουν εκατομμύρια χρήστες του εξωτερικού. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του κέντρου βοηθείας, όπου ο καθένας μπορεί να προτείνει τρεις σειρές ή ταινίες που θα ήθελε να δει στην πλατφόρμα. Οπότε μπορούμε να βάλουμε και το «Έτερος Εγώ».

Πάντως θα μπορούσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο της ιστορίας του ‘La Casa de Papel‘, μιας και εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας, που να θυμίσουμε ότι στην Ισπανία είχε πάει άπατο, άνοιξε ο δρόμος για περισσότερες ισπανικές παραγωγές. Κάτι που προφανώς δε μας χάλασε καθόλου. 

Οι υποθέσεις της σειράς

H σκοτεινή αστυνομική σειρά ασχολείται στην πρώτη σεζόν με την ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει ανθρώπους που είχαν φυλακιστεί και πλέον είναι ελεύθεροι εκμεταλλευόμενοι τους νόμους της Ελλάδας. Ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο για τις δολοφονίες του, αφού ο τρόπος και οι τοποθεσίες που αφήνει τα θύματα τού, παραπέμπει στον Θησέα από την Ελληνική μυθολογία. Όπως σε κάθε εγκληματική πράξη, έτσι και σε αυτή, εμπλέκεται και μια δημοσιογράφος που αναζητεί πληροφορίες της υπόθεσης για να βοηθήσει τις αρχές.

Στη νεοφερμένη δεύτερη σεζόν, η ιστορία ακολουθεί τις αινιγματικές δολοφονίες φοιτητριών, οι οποίες φέρουν το τατουάζ της Μέδουσας στο σβέρκο τους, και που ταράζουν συθέμελα τους πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές, καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο ο φίλος του και υποψήφιος Πρύτανης, ωστόσο εκείνος συλλαμβάνεται.

Οι πρωταγωνιστές είναι: ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως καθηγητής Λαϊνης, o Πέτρος Λαγούτης ως υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής, η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, αλλά και ο Μάνος Βακούσης ως εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας. Θα παίξουν επίσης οι Τάσος Νούσιας, Σπύρο Παπαδόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Κόρα Καρβούνη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μελισσάνθη Μαχούτ, Άννα Μενενάκου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Πολύδωρος Βογιατζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Καπετανάκος κ.α.

Πραγματικά ευχόμαστε να γίνει η συμφωνία και να ανέβει στο Netflix!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET