ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις, για να καταλάβεις αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος!

Γενικά η ζωή έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Και δεν μιλάω για πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, αλλά για συμβάντα όπως η μετακόμιση του κολλητού,η απόλυση από τη δουλειά ακόμα και ένας χωρισμός. Δυστυχώς πολλά από τα πράγματα που […]

Default avatar

Guest Author

15 Ιουνίου, 2017

Γενικά η ζωή έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Και δεν μιλάω για πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, αλλά για συμβάντα όπως η μετακόμιση του κολλητού,η απόλυση από τη δουλειά ακόμα και ένας χωρισμός. Δυστυχώς πολλά από τα πράγματα που εκτυλίσσονται στη ζωή μας δεν μας ζητάνε την άδεια, για αυτό χρειάζεται αρκετή ψυχραιμία προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε και εν τέλει να τα ξεπεράσουμε.

Για αυτό αν θέλουμε να δούμε αν είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, καλό θα είναι να κάνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό μας:

#1 Μήπως έχεις υψηλότερες απαιτήσεις απ’ οτι θα έπρεπε;

Για να είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τη ζωή σου σε οποιοδήποτε φάση της, σίγουρα  πρέπει να μάθεις να θέτεις ολοένα και υψηλότερους στόχους, αλλά ταυτόχρονα οφείλεις να εκτιμάς αυτά που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα. Η αχαριστία και η απληστία, μόνο σημάδια ευτυχίας δεν είναι…

#2 Είσαι τελειομανής;

Η φράση πως πέρα από τον προορισμό έχει σημασία και το ταξίδι, είναι 100% σωστή. Για αυτό λοιπόν, πρέπει να μάθεις να μην επικεντρώνεσαι μονάχα στο αποτέλεσμα και στην αρτιότητα αυτού, αλλά να απολαμβάνεις τις μικρές χαρές της ζωής. Έστω και μέσα στην προβληματική φύση που πολύ πιθανό να έχουν…

#3 Πόσο προσπάθησες για να φτάσεις στο σημείο που είσαι σήμερα;

Ένα καλό τρικ για να δεις αν είσαι όντως χαρούμενος, είναι να σκέφτεσαι αν όλα αυτά που έχεις πετύχει αποτελούν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ή αν είναι περισσότερο οι συγκυρίες αυτές που σ’ έχουν οδηγήσει μέχρι το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιώντας τι έχεις κάνει, παίρνει ενέργεια και δύναμη για το μέλλον.

#4 Έχεις κάποιο στόχο στο μυαλό σου;

Όταν έχεις ένα μελλοντικό στόχο και βρίσκεσαι στη διαδικασία για να τον πετύχεις, τότε αισθάνεσαι ένα αίσθημα ικανοποίησης. Οπότε όσο προχωράει η όλη διαδικασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχαρίστηση που νιώθεις.

#5 Δίνεις στον εαυτό σου χρόνο να ξεκουραστεί;

Πέρα από τη συνεχόμενη δουλειά, ο οργανισμός σου χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι βιώνεις μια πολύ μίζερη καθημερινότητα.

#6 Αν ήσουν κάποιος άλλος, θα έκανες παρέα με …σένα;

Δεν είναι πολύ εύκολο να κάνεις ένα βήμα πίσω και να κάνεις αυτοκριτική στον εαυτό σου. Θεωρείς ότι είσαι εγωιστής; Ότι είσαι καλός φίλος; Αν οι απαντήσεις είναι αυτές που περίμενες τότε θα νιώσεις αυτοεπιβεβαίωση, με αποτέλεσμα να εκτιμάς ακόμα περισσότερο τη ζωή σου.

#7 Μπορείς να δεχτείς ότι όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς;

Πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι γιατί έχουν βολευτεί. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες , για αυτό και εσύ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να προσαρμοστείς σε αυτές.

#8 Έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς όλα αυτά που έχεις πετύχει;

Μην περιμένεις από τους άλλους να σου πουν μπράβο. Το θέμα είναι να πιστεύεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου και κατ’επέκταση να τον επιβραβεύεις για όλα όσα έχεις πετύχει.

#9 Γελάς περισσότερο απ’ ότι κλαις;

Συνήθως όλοι μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε έχουμε συσσωρευμένα αρκετά αρνητικά συναισθήματα, τα οποία εξωτερικεύουμε όταν προκύψει ένα στέναχωρο γεγονός. Για αυτό προσπάθησε να γεμίσεις τη ζωή σου με ανθρώπους και πράγματα που θα σου φέρουν χαρά και θα σε κάνουν να γελάσεις.

#10 Αν η ζωή σου όπως είναι τώρα έμενε έτσι για πάντα, θα χαμογελούσες;

Τα πράγματα είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν. Ωστόσο αυτή είναι η καίρια ερώτηση που θα σε κάνει να καταλάβεις αν είναι ευχαριστημένος με τη ζωή σου. Αν απαντήσεις ναι τότε είσαι έτοιμος για ό,τι σου φέρει η ζωή. Αν απαντήσεις όχι, τότε είναι αναγκαίο να κάνεις μερικές αλλάγες προκειμένου να βρεις την ευτυχία.

Αν λοιπόν, αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου, τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές και είναι σίγουρο ότι θα βγεις κερδισμένος!

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET