Έρευνες λένε

Έρευνα έδειξε ότι οι νέοι πληρώνουν ακριβά το χωρισμό, δε βγαίνουμε μάνα μου!

Και ταπί και χωρισμένος πάει πολύ!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Ιανουαρίου, 2020

Μεταξύ των προνομίων των νιάτων, της ηλικίας εκείνης δηλαδή που δε χαρακτηρίζεται από συζυγικές υποχρεώσεις και γενικότερα σοβαρές δεσμεύσεις (πλην σπανίων περιπτώσεων) είναι οι διάφορες ερωτικές περιπετειούλες. Μόνο που οι ίδιες περιπέτειες, όσο ασήμαντες κι αν αποδεικνύονται με τoν καιρό ορισμένες φορές, έχουν το κακό να πληγώνουν την καρδούλα σου με το τέλος τους και να σε οδηγούν σε απονενοημένες πράξεις, οι οποίες όπως ανακαλύφθηκε, κοστίζουν βαριά.

Βασικά, η έκφραση «του κόστισε βαριά ο χωρισμός», γίνεται πέρα για πέρα κυριολεκτική!

Μπορεί όταν διανύεις αυτή τη δύσκολη φάση να μην έχεις μυαλό για οικονομικά πλάνα και καταγραφή των εξόδων σου, αλλά αν το καλοσκεφτείς, το χέρι μπαινοβγαίνει στην τσέπη συχνότερα από κάθε άλλη φορά. Από τα πιο μικρά, όπως μια απλή σοκολάτα για λίγη παρηγοριά, στα πιο μεγάλα, όπως ένα ζευγάρι παπούτσια. Και κάπως έτσι, φτάνεις να μένεις ταπί και… απεγνωσμένος χωρίς να καταλάβεις το πότε.

Είτε το επιβεβαιώνεις είτε όχι, ολόκληρη έρευνα κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα, άρα κάποια δόση αλήθειας σίγουρα θα υπάρχει.

Η Direct Line σε συνεργασία με το Celebs Go Dating συγκεκριμένα, έριξαν μια πιο βαθιά ματιά στο θέμα του χωρισμού και στο πώς τα σημερινά δεδομένα, με την τεχνολογία και τα διάφορα μέσα να έχουν εισχωρήσει στη ζωή μας, επηρεάζουν τις σχέσεις. 

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 2.053 άτομα, όπου, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκαν για το ποιος είναι ο χειρότερος μέχρι στιγμής τρόπος που τους έχουν χωρίσει. Ένα 38% απάντησε μέσω μηνύματος, ενώ ένα 15% μέσω των σόσιαλ μίντια. Μόνο το 14% ήταν αρκετά τυχερό να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλον, για να μάθει τη νέα εξέλιξη της σχέσης του. Τέλος, το 15% των συμμετεχόντων είπαν πως απλώς, από τη μία μέρα στην άλλη, σταμάτησαν να έχουν νέα από το πρόσωπο.

Αν πάντως βρίσκεσαι σε φάση χωρισμού, εδώ σου έχουμε τα καλύτερα μέρη για να πεις στον άλλον να το διαλύσετε, χωρίς πολλά δράματα!

Από την άλλη, κι ερχόμενοι στις οικονομικές επιπτώσεις ενός χωρισμού, η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα μεταξύ 17-25 ετών, σπαταλούν περίπου £1,140 (1.340€) τη δύσκολη αυτή περίοδο. Στη λίστα, δε, για το πού προτιμούν οι νέοι να χαλάσουν τα περισσότερα χρήματα από αυτά, είναι το ποτό και τα ναρκωτικά. Όταν πονάω το γλεντάω, με λίγα λόγια. Στη συνέχεια βρίσκονται τα διάφορα events όπως πάρτι, το junk food, καθώς και η συνδρομή σε γυμναστήριο για τους πιο εκδικητικούς τύπους. Δεν είμαστε οι τελευταίοι, ξεκάθαρα. 

Για τους λάτρεις της στατιστικής ωστόσο, έχουμε και λέμε: το 34% αντιμετωπίζει την ψυχική καταπλάκωση που φέρνει ο χωρισμός αγοράζοντας ρούχα, το 33% βγαίνοντας έξω τα βράδια, το 30% με συντροφιά το φαγητό, το 20% μέσω καλλωπισμού, ενώ το 19% με την αγορά απαγορευμένων ουσιών ή ποτού.

Στην παρέα βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που θα του δώσουν να καταλάβει για τα καλά, ξοδεύοντας τα λεφτά για μετακομίσεις, αλλά και την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, καθώς μέχρι πρότινος στηρίζονταν στο άλλο τους μισό για τις μετακινήσεις τους. Εδώ πια, μιλάμε για μεγάλο πόνο.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, δε σημαίνει ότι για να αποφύγεις την πτώχευση, πρέπει να παραμείνεις σε μια μίζερη σχέση. Αρκεί να καταλάβεις ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και ότι αγοράζοντας το οποιοδήποτε υλικό αγαθό, δεν αποτελεί σωστό βάλσαμο στην ψυχή σου.

Μέχρι να το αντιληφθείς βέβαια αυτό, για πες, εσύ πού πετάς τα λεφτά σου όταν χωρίζεις; 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET