fbpx

Έρευνα δείχνει ότι ο κορωνοϊός ενίσχυσε τα dating apps, γιατί το σεξ κόβεται αλλά το φλερτ όχι!


Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει καιρό όπως όλα δείχνουν και φυσικά ο κόσμος έχει πάρει αυτό το ζήτημα πάρα πολύ ψύχραιμα. Τα ράφια των σούπερ μαρκετ έχουν αρχίσει να αδειάζουν, οι εταιρείες αντισηπτικών τρίβουν τα χεράκια τους (διπλής) και οι χερουργικές μάσκες αποτελούν το νέο στυλιστικό must για να μπορέσεις να κυκλοφορήσεις έξω.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα νομίζεις πως πάμε κατά διαόλου και ότι όλα είναι πολύ μαύρα. Είναι όμως έτσι;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές αχτίδες φωτός στο βάθος του τούνελ, που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Ο ερωτικός τομέας δε θα μπορούσε να ξεφύγει απο αυτό το τσουνάμι εξελίξεων και έτσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση της χρήσης dating εφαρμογών. Λογικά φταίνε οι οδηγίες για κομμένες σωματικές επαφές κάθε τύπου, οπότε σου λέει, θα συνεχίσουμε το παιχνίδι μας τηρώντας τους κανόνες, μέσω ίντερνετ.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνκυ εφαρμογή KinkD έστησε μία έρευνα, στην οποία ζητήθηκε να συμμετέχουν 5.000 καινούριοι χρήστες της και να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις.

Φυσικά δεν απάντησαν όλοι, αλλά οι 1.456 από αυτούς, οι οποίοι αποτέλεσαν ένα σεβαστό δείγμα για εξέταση.

Το ερωτηματολόγιο περιλάμβανε 15 ερωτήσεις και μία από αυτές ήταν να καταγράψουν το λόγο που επέλεξαν να κάνουν εγγραφή στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Όπως είναι λογικό, έπαιξαν οι κλασικές απαντήσεις που δίνονται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτή τη φορά παρατηρήθηκε ένα νέο entry.

Το 25.6% συγκεκριμένα, απάντησε πως η απότομη έξαρση του κορωνοϊού ήταν η αιτία που τους οδήγησε να κάνουν sign up.

Ο συνιδρυτής της εφαρμογής Τζον Μάτουκ τόνισε:

 Συμπεριλάβαμε την επιλογή «έξαρση κορωνοϊού», γιατί μέχρι τώρα η διάδοσή του πλησιάζει συνεχώς την έννοια της παγκόσμιας πανδημίας, περιορίζοντας την κοινωνική επαφή για να καταπολεμηθεί ο ιός, πράγμα που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μόνοι και αγχωμένοι. Και εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το dating app. Αποδεικνύεται, με άλλα λόγια, ότι η διάδοση του ιού έχει ενισχύσει τη χρήση των dating apps.

Αυτό που ξεχάσαμε να αναφέρουμε και αποτελεί φυσικά παράλειψή μας είναι πως η εφαρμογή KinkD απευθύνεται στους μερακλήδες. Οι λάτρεις των ιδιαίτερων φετίχ και του BDSM επιτέλους βρήκαν τη διαδικτυακή τους στέγη. Πατουσάκηδες όλου του κόσμου ενωθείτε.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω του κορωνοϊού είναι πάρα πολλές, όμως κύριοι εδώ είμαστε. Προσαρμοζόμαστε, αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και συνηθίζουμε στις δυσκολίες χρησιμοποιώντας την οξυδέρκειά μας. Ακόμα και αυτές τις στιγμές, βρήκαμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε το ερωτικό παιχνίδι.

Ένα μικρό swipe right για τον άνθρωπο, μα ένα τεράστιο για την ανθρωπότητα.


[cover photo]

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET