ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Erasmus+ Virtual Exchange | 25.000 φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν από… απόσταση!

Μετά το γνωστό σε όλους μας Erasmus και Erasmus+ , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον ιστοχώρο Erasmus+ Virtual Exchange. Στόχος η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και η βελτίωση των δεξιοτήτων 25.000 νέων από 33 χώρες, με τη βοήθεια των εργαλείων ψηφιακής μάθησης. «Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία τα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν σημαντικό εργαλείο και σύμμαχο στην […]

Neopolis Team

20 Μαρτίου, 2018

Μετά το γνωστό σε όλους μας Erasmus και Erasmus+ , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον ιστοχώρο Erasmus+ Virtual Exchange. Στόχος η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και η βελτίωση των δεξιοτήτων 25.000 νέων από 33 χώρες, με τη βοήθεια των εργαλείων ψηφιακής μάθησης.

«Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία τα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν σημαντικό εργαλείο και σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι ώστε να μπει η οικονομία της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», έγραψε στο twitter ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της εξαγγελίας του προγράμματος.

Το έργο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλύπτει τις χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+ και την περιοχή της Νότιας Μεσογείου, η οποία περιλαμβάνει την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Τυνησία.

«Μέσω του Erasmus+ Virtual Exchange θα διευκολύνουμε περισσότερο τις διαπροσωπικές επαφές, θα επιτρέψουμε την πρόσβαση σε νέους με διαφορετική κοινωνική προέλευση και θα προωθήσουμε τη διαπολιτισμική κατανόηση. Το εν λόγω ηλεκτρονικό εργαλείο θα συνδέσει περισσότερους νέους από την ΕΕ με τους ομολόγους τους από άλλες χώρες, θα οικοδομήσει γέφυρες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η κριτική σκέψη, ο εγγραμματισμός στα ηλεκτρονικά μέσα, οι ξένες γλώσσες και η ομαδική εργασία», ανέφερε ο επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς.

Το Erasmus+ Virtual Exchange θα συνδέσει νέους εργαζομένους, σπουδαστές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από ευρωπαϊκές χώρες και από χώρες της νότιας γειτονίας της ΕΕ με συντονιζόμενες συζητήσεις, διεθνικές ομάδες υλοποίησης έργων, ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα και κατάρτιση με σκοπό την ευαισθητοποίηση.

Νέοι δηλαδή από διαφορετικές χώρες θα μπορούν να συνδέονται μια φορά την εβδομάδα προκειμένου να συμμετέχουν σε συζητήσεις με ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις ή την κλιματική αλλαγή και με τη βοήθεια πάντα ενός συντονιστή και με βάση προπαρασκευαστικό υλικό που θα τους διατίθεται εκ των προτέρων. 

Όλες οι δραστηριότητες θα διεξάγονται στο πλαίσιο προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή οργανωμένων προγραμμάτων για τη νεολαία.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET