ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 επιτραπέζια παιχνίδια που κάθε φοιτητής οφείλει να έχει σπίτι του!

Φοιτητές είμαστε, επομένως έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο. Στα τέλη του μήνα το μόνο που μας έχει απομείνει είναι αυτός, γιατί τα χρήματά μας έχουν εξατμιστεί λίγο μετά το δεκαπενθήμερο. Τι καλύτερο λοιπόν από το άραγμα με φίλους στο σπίτι;! Θα μαγειρέψουμε κάτι να φάμε και θα παίξουμε λίγο χαρτάκι να περάσει η ώρα. Φτάνει όμως […]

Default avatar

Guest Author

5 Μαΐου, 2016

Φοιτητές είμαστε, επομένως έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο. Στα τέλη του μήνα το μόνο που μας έχει απομείνει είναι αυτός, γιατί τα χρήματά μας έχουν εξατμιστεί λίγο μετά το δεκαπενθήμερο.

Τι καλύτερο λοιπόν από το άραγμα με φίλους στο σπίτι;! Θα μαγειρέψουμε κάτι να φάμε και θα παίξουμε λίγο χαρτάκι να περάσει η ώρα. Φτάνει όμως πια το tichu.

Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε στα ράφια της βιβλιοθήκης μας και τα ακόλουθα.

1. Taboo

Hasbro-Taboo-1000-0460895

Όλοι το ξέρετε. Παιχνίδι που αντανακλά τα μαθητικά μας χρόνια. Περιέγραψε τη λέξη της κάρτας, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις απαγορευμένες λέξεις. Από τη μέρα κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα έχουν βγει άπειρες εκδοχές. Η αγαπημένη των περισσότερων και δική μου, είναι η πιο απλή. Αυτή που μετράς τις κάρτες.

2. Monopoly

mono3

Ένα παιχνίδι με διδακτικό χαρακτήρα. Ναι ναι, διδακτικό. Πουλάς, αγοράζεις, δανείζεσαι κι υποθηκεύεις, ενώ εύχεσαι να «φέρεις» τριάντα με δύο ζάρια για να πας κατευθείαν στην αφετηρία μήπως και ξεχρεώσεις. Όποιος έχει τα περισσότερα λεφτά, κερδίζει. Αν δε σου διδάσκει αυτό το παιχνίδι τη ζωή, τότε ποιο;

3. Uno

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Δεν πιάνει χώρο, μεταφέρεται εύκολα κι είναι η καλύτερη παρέα στα ταξίδια με καράβι. Δεν έχει πολλούς κανόνες, επομένως δεν σε δυσκολεύει καθόλου. Extra bonus: βγάζεις το άχτι σου όταν «πετάς» την κάρτα +4 σ’ αυτόν που έχει μείνει με μία.

4. Τάβλι

tavli

Το γνωρίζω, δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών, αλλά αποτελεί σταθερή αξία στη ζωή ενός φοιτητή. Τόσο σταθερή, όσο και τα μακαρόνια με ketchup. Αυτό που καλείσαι να μάθεις -αν δεν ξέρεις ήδη- στο πρώτο έτος είναι πόρτες, πλακωτό και φεύγα. Οφείλεις σεβασμό στο παιχνίδι που εξαιτίας του έχουν λιώσει κι έχουν λιώσει παντελόνια σε καρέκλες καφενείων. Α! Για να μην ξεχάσω το ασσόδυο δεν είναι παιχνίδι στο τάβλι.

5. Trivial

Trivial

Για το τέλος, άφησα ένα παιχνίδι γνώσεων. Έτσι για να νομίζουν οι επισκέπτες ότι παίζουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Διασκέδαση, επιστήμη και φύση, λογοτεχνία, ιστορία κι αθλητισμό. Το κακό με το Trivial είναι ότι νιώθεις απίστευτα ηλίθιος, γιατί η μοναδική ερώτηση που απάντησες σωστά ήταν η εξής: «Με ποιο τραγούδι εκπροσώπησε η Καλομοίρα την Ελλάδα στην Eurovision». Το καλό είναι ότι όντως σου προσφέρει κίνητρο για να μάθεις ποια ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον πλανήτη. Για να μη μείνετε με την απορία, στο Ιράν (70, 7 βαθμούς Κελσίου).

 

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

BINGE WATCHING

Οι τελευταίες προβολές του ΙΝΤΕΑΛ λίγο πριν το οριστικό του κλείσιμο στο τέλος του έτους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET