ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επεισόδια ΑΠΘ: Σοβαρός τραυματισμός φοιτητή – Έχασε την ακοή του από κρότου λάμψης των ΜΑΤ!

Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα μπει ένα τέλος σε αυτό το χάος...

Neopolis Team

26 Μαΐου, 2022

Άλλη μία μέρα επεισοδίων στο ΑΠΘ και μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός φοιτητή, ο οποίος έχει χάσει την ακοή του. Η αιτία, μια κρότου λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται, ο 21χρονος έχει χάσει την ακοή από το ένα του αυτί, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα αν πρόκειται για μόνιμη βλάβη ή όχι. Επιπλέον, του  έγιναν ράμματα στο κεφάλι, ενώ του έχουν σπάσει και κάποια δόντια.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές ΣΘΕ δηλώνουν μπουχτισμένοι με τις συνεχόμενες φασαρίες έξω από τις Σχολές τους, με τους φοιτητικούς συλλόγους Μαθηματικού, Φυσικού και Χημικού, να εκδίδουν ανακοίνωση όπου ζητούν τη διακοπή τους.

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 παρέμβαση των προέδρων και των εκλεγμένων στα ΔΣ των Φοιτητικών μας Συλλόγων στην Κοσμητεία της ΣΘΕ. Απαιτήσαμε να πάρει θέση η Κοσμητεία για να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το κτήριο του Βιολογικού, ως απαραίτητος όρος για να δωθεί τέλος στα σκηνικά έντασης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στη Σχολή μας. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας της Βιβλιοθήκης.

Είναι απαράδεκτο επί ένα μήνα τώρα να διακόπτονται τα μαθήματα μας ή να γίνονται διαδικτυακά, λόγω αυτών των περιστατικών. Είναι βαριές οι ευθύνες  της Κοσμητείας, της Πρυτανείας και της Κυβέρνησης που πρέπει τώρα να πάρουν θέση για αυτά τα γεγονότα και να εξασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει ομαλά χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των φοιτητών. Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει και εξελίσσεται οργανωμένο σχέδιο έντασης της καταστολής που συνοδεύει το επικείμενο νέο χτύπημα στις σπουδές μας.

Προχωράμε με τον συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων την Δευτέρα 30/05 στις 18:00 για να μπορέσουμε να δώσουμε οργανωμένη  απάντηση μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET