ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 φουλ επικίνδυνες καταστάσεις που θα ζήσουμε και φέτος, το βράδυ της Ανάστασης!

Όταν στο παιχνίδι μπαίνουν κάτι γουρούνες, αναμμένες λαμπάδες και αλαφιασμένες γιαγιάδες, οι πιθανότητες η όλη φάση να καταλήξει άσχημα, αυξάνονται επικίνδυνα.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

27 Απριλίου, 2019

Όπως σε κάθε άλλη σημαντική περίσταση όπου μαζεύεται τόσος κόσμος, έτσι και το βράδυ της Ανάστασης, οι πιθανότητες η όλη φάση να καταλήξει δυσάρεστα, αυξάνονται επικίνδυνα. Πόσο μάλλον όταν στο παιχνίδι μπαίνουν κάτι μπομπάκια, φωτιές και αλαφιασμένες γιαγιάδες, που φοβούνται μην τους φας τη θέση δίπλα από τον παπά. Τι καψούρα κι αυτή… 

Από την άσχημη αυτή τροπή βέβαια, θα έλεγα ότι κινδυνεύουν περισσότερο τα χωριά. Όλοι ξέρουμε τι τραβάνε τα άλλοτε ερημωμένα και φιλήσυχα χωριουδάκια κατά τη διάρκεια των εορτών. Όταν λοιπόν το Πάσχα φτάνει στην κορύφωσή του (βλ. Ανάσταση), τότε ξεκινάει και το μεγάλο τζέρτζελο.

Ωστόσο και πάλι, όσο συνυφασμένη κι αν έχουμε τη Μ. Εβδομάδα και γενικότερα τη γιορτή του Πάσχα με τα χωριά, η αλήθεια είναι ότι και οι πόλεις μετρούν τα ατυχήματά τους. Και σίγουρα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις αναμμένες λαμπάδες:

#1 Όταν οι γουρούνες αρχίζουν να σκάνε και δεν ξέρεις από ποιο άκρο θα ξεμείνεις

Δεν έκανε κανείς παράπονο για τη φασαρία που προκαλούν αυτές οι σκοτώστρες, αλλά για τη θέση που ΔΕΝ έχουν ανάμεσα στον κόσμο (και σε καθετί ζωντανό). Όταν σκάνε δίπλα σου και ξέρεις ότι κατά τύχη δεν έχασες τα πόδια σου, τότε σταματάς να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς που τα πετάνε και να λες «ξέρουν αυτοί τι κάνουν». Προφανώς δεν έχουν ιδέα, για το νταβαντούρι ήρθαν κι όποιον πάρει ο Χάρος! Μέσα στη ζωή είναι κι αυτά άλλωστε.

#2 Όταν ο αγώνας να παραλάβεις το Άγιο Φως, μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης

Είναι από τις στιγμές που ανακαλύπτεις ότι οι κακόμοιρες κι αδύναμες καθώς μοιάζουν γιαγιάδες, δεν είναι και τόσο για να τις λυπάσαι. Ο ζήλος με τον οποίο παλεύουν να μεταφέρουν πρώτες στη λαμπάδα τους τη φωτιά είναι τέτοιος, που αρχίζεις να αμφισβητείς τη ζωή σου και κατά πόσο πιθανό είναι το σενάριο να βγεις από το αυτό το μπουλούκι σώος κι αβλαβής.

#3 Όταν το Άγιο Φως απειλεί να σε στείλει στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Όλους μας τρώει αυτή η σκέψη όσο βρισκόμαστε στην εκκλησία με τις λαμπάδες παντού τριγύρω αναμμένες. Ειδικά, όταν από πίσω σου κοντοστέκονται πιτσιρίκια που το μοναδικό πράγμα που δεν έχουν στο μυαλό τους είναι να κρατήσουν ίσια τη λαμπάδα τους, ή γιαγιάδες που λόγω ηλικίας και να θέλουν να την κρατήσουν, δεν τους αφήνει το τρέμουλο από το οποίο πάσχουν. Όταν λοιπόν κινδυνεύεις να «φύγεις» σαν τις μάγισσες το Μεσαίωνα, λίγο δύσκολο να χαλαρώσεις.

#4  Όταν η επιστροφή στο σπίτι με αυτοκίνητο, μοιάζει με άθλος του Ηρακλή

Υπάρχει πάντα έστω ένας στην οικογένεια που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να φτάσει με τη λαμπάδα του αναμμένη μέχρι το σπίτι. Το έργο αυτό λοιπόν, γίνεται έως και επικίνδυνο όταν η μεταφορά πραγματοποιείται με το αμάξι. Όχι τίποτα, θα στάξει λίγο από το κερί και η καταδίκη σου είναι κάτι παραπάνω σίγουρη. Θα αρπάξει λίγο το κεφάλι από το μπροστινό κάθισμα και δε θα ξέρεις πού να κρυφτείς. Ας μην αναφερθώ για τα μαύρα σημάδια που παίζει να αφήσεις στην οροφή…

#5 Όταν ο σχηματισμός του σταυρού στο ανώφλι της πόρτας, παίρνει άλλες διαστάσεις 

Κυρίως μιλάμε για μια μάχη που δίνεται ανάμεσα σε αδέρφια. Σπάνια θα δεις γονείς να τσακώνονται σαν τα κοκόρια, για το ποιος θα σχηματίσει το σταυρό στην εξώπορτα με την κάπνα του κεριού. Όχι, αυτά είναι προνόμια που μοιράζονται μεταξύ τους τα αδέρφια, τα οποία μπορούν να φτάσουν στο σημείο να πιαστούν όντως στα χέρια γι’ αυτό το πράγμα.

#6 Όταν το τσούγκρισμα καταλήγει σε οικογενειακή βεντέτα 

Το οτιδήποτε χαρίζει νίκη δεν είναι παίξε-γέλασε, όπως και το τσούγκρισμα των αυγών. Είτε θα βγεις χαμένος είτε κερδισμένος από αυτό το έθιμο. Εάν λοιπόν δε φτάσεις να πανηγυρίσεις τη νίκη, τότε δύσκολα το προσπερνάς και προχωράς στο επόμενο στάδιο της νύχτας της Ανάστασης, που είναι το φαγητό. Ο εγωισμός σου θίγεται, η ζήλια για το νικητή φουντώνει και όλοι μαζί οι χαμένοι της υπόθεσης, προσπαθείτε να πείσετε ότι το νικητήριο αυγό ήταν «πειραγμένο» και η νίκη κλεμμένη.

#7 Όταν το μενού περιλαμβάνει μόνο μαγειρίτσα!

Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Όχι τόσο για τη σωματική υγεία (αν και ο υποσιτισμός τόσες ημέρες δε λες ότι επηρεάζει μόνο την ψυχούλα) όσο για την ψυχική. Περιμένοντας μέρες να γευτείς λίγη πρωτεΐνη, κάτι γαλακτομικό, κάτι μη νηστίσιμο τέλος πάντων, το να σου παρουσιάζουν ως πιάτο τη μαγειρίτσα, μπορεί να μην έχει και την καλύτερη κατάληξη.

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET