ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εντυπωσιακά στοιχεία ανακάλυψε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για τον ελληνικό χυμό ροδιού.

Oι ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ανακάλυψαν ότι ο χυμός ροδιού διαθέτει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κλασικό φρούτο ρόδι.  Αναλυτικότερα, λόγω της υψίστης θρεπτικής σημασίας του ροδιού στην διατροφή μας έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε πολλές πτυχιακές και ερευνητικές εργασίες με σκοπό να ανακαλυφθούν ακόμη περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα, ειδική διατριβή διενεργήθηκε από το […]

Default avatar

Guest Author

6 Φεβρουαρίου, 2017

Oι ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ανακάλυψαν ότι ο χυμός ροδιού διαθέτει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κλασικό φρούτο ρόδι. 

Αναλυτικότερα, λόγω της υψίστης θρεπτικής σημασίας του ροδιού στην διατροφή μας έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε πολλές πτυχιακές και ερευνητικές εργασίες με σκοπό να ανακαλυφθούν ακόμη περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, ειδική διατριβή διενεργήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου αντικείμενο της ήταν η μελέτη της ποικιλίας ροδιών Wonderful που ευδοκιμεί στην Ελλάδα, ως προς την περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά στο φρέσκο καρπό, στους χυμούς και στα υπολείμματα που παράγονται στα διάφορα στάδια επεξεργασίας-χυμοποίησής τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι πολύτιμες ουσίες που μειώνουν τις καθημερινές οξειδώσεις (φθορές) που υφίσταται το σώμα, με αποτέλεσμα να προστατεύουν τον οργανισμό από σοβαρές ασθένειες. Μέσα στα ρόδια υπάρχουν πολλές ουσίες, που ανήκουν στην κατηγορία των πολυφαινολών και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως: κατεχίνη, κερκετίνη, π-κουμαρικό οξύ, ελλαγικό οξύ, χλωραγενικό οξύ, επικατεχίνη, γαλλικό οξύ, καφεϊκό οξύ, trans-ρεσβερατρόλη, φλοριζίνη, πρωτοκατεχικό οξύ, φερουλικό οξύ και ρουτίνη. 

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, πως τα εν λόγω αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει το ρόδι βρίσκονται στην φλούδα του και για αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκε ένας διαφορετικός τρόπος χυμοποίησης που βοηθάει στην διατήρηση αυτών των αντιοξειωτικών και την μεταφορά τους στον χυμό.

Από την παραπάνω διαδικασία ανακαλύφθηκε πως ο χυμός ροδιού περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά μέχρι και 30% στην κατηγορία των ολικών πολυφαινολών και 39% στα ολικά φλαβονοειδή, συγκριτικά με τον καρπό του ροδιού.

Καταληκτικά, θα ήταν γόνιμο να γνωρίζετε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένο χυμού ροδιού που θα πρέπει να αναζητάτε στην ετικέτα, έτσι ώστε να προσλάβετε το δυνατόν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το χυμό ροδιού, όλες τις εποχές:

– 100% φυσικός χυμός από Ελληνικά ρόδια

– Μη συμπυκνωμένος χυμός ροδιού, δηλαδή στυμμένος χυμός ροδιού χωρίς να έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί απολύτως τίποτα

– Χωρίς συντηρητικά & χρωστικές

– Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Σε Μαθηματικά, Αρχαία και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές!

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET