ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Υπάρχει πρόβλημα | 1 στους 5 φοιτητές φαίνεται πως πάσχει από κατάθλιψη!

Ανησυχητικά τα ποσοστά κατάθλιψης στους φοιτητές, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας και την υπερβολική χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.  Ένας στους πέντε φοιτητές πάσχει από κατάθλιψη και άγχος, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Center for Collegiate Mental Health των ΗΠΑ. Η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων σε συνδυασμό με την […]

Neopolis Team

5 Μαρτίου, 2018

Ανησυχητικά τα ποσοστά κατάθλιψης στους φοιτητές, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας και την υπερβολική χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. 

Ένας στους πέντε φοιτητές πάσχει από κατάθλιψη και άγχος, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Center for Collegiate Mental Health των ΗΠΑ. Η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων σε συνδυασμό με την ανάγκη των νέων να παρουσιάζουν μια άλλη ζωή και όχι την πραγματική τους, δημιουργεί την αίσθηση του ανταγωνισμού με φανερά τα προβλήματα στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και οδηγώντας στην απομόνωση. 

Ανταγωνισμός της πραγματικής και εικονικής ζωής.

Οι νέοι επιμένουν να παρουσιάζουν άλλη εικόνα, αυτή των ευτυχισμένων και ερωτευμένων ανθρώπων δηλαδή. Έτσι δημιουργείται και το άγχος για το αν το πετυχαίνουν, χωρίς να απολαμβάνουν την στιγμή που βιώνουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί φοιτητές ζουν διπλή ζωή, μία εικονική και μία πραγματική, και πολλές φορές η εικονική ζωή καθίσταται πιο σημαντική απ’ ότι η πραγματική.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, επιπλέον, ότι ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα, καθώς και η υπερβολική χρήση smartphones, σχετίζεται επίσης με αυξημένη διαταραχή του ύπνου, κατάθλιψη και γενικότερο άγχος.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα μελέτης που διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 50% των φοιτητών ξυπνάνε τη νύχτα για να απαντήσουν σε μηνύματα. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά τις ώρες ύπνου τους, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του ύπνου τους και τόσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μιας που το ανέφερε η Συνατσάκη, τι είναι τελικά το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο;

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET