Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο για να πάρουμε το πτυχίο!


Μπάρες παγωτού Derby από την Κρι Κρι!

Τι κι αν χρωστάμε τα μισά μαθήματα; Τι κι αν από χθες σιγοψιθυρίζουμε το απόλυτο τραγούδι όλων των εξεταστικών, μιας και θα κοπούμε πάλι; Μία έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας ωθήσει να πάρουμε όχι μόνο το πτυχίο, αλλά να προχωρήσουμε και σε επόμενα ακόμη.

Συγκεκριμένα, το Univesity College του Λονδίνου, της Οξφόρδης και της Λωζάνης, με επικεφαλή τον Ταάβι Τίλμαν του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του UCL, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα επιπλέον πανεπιστημιακό πτυχίο, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιάσουμε καρδιολογικά προβλήματα. Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 543.000 άτομα, άρα ποιοι είμαστε εμείς να τους αμφισβητήσουμε;

Διαπιστώθηκε ότι 3,6 παραπάνω χρόνια εκπαίδευσης (δηλαδή σχεδόν όσο χρειάζεται ένα πανεπιστημιακό πτυχίο), «μεταφράζονται» σε μείωση κατά το ένα τρίτο περίπου του κινδύνου για στεφανιαία νόσο, η οποία προκαλεί στηθάγχη, εμφράγματα και καρδιακή ανεπάρκεια. Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι όσοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για μεγαλύτερης διάρκειας μόρφωση, είναι λιγότερο πιθανό να είναι καπνιστές, έχουν μικρότερο βάρος και καλύτερο «προφίλ» λιπιδίων στο αίμα τους (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια).

Εν ολίγοις, πρέπει να περάσουμε τα χρόνια μας στα έδρανα, όχι περιμένοντας να πάρουμε το πολυπόθητο πτυχίο, αλλά κάνοντας ακαδημαϊκή καριέρα (τρομάρα μας). Όχι για κανέναν άλλον, αλλά για την φουκαριάρα την ...καρδούλα μας!

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team