ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ελληνικό πανεπιστήμιο προχωρά στην καλλιέργεια κάνναβης.

Πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέτρεψε την καλλιέργεια ποικιλιών της βιομηχανικής κάνναβης για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η καλλιέργεια θα γίνεται με την άδεια της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού πρόκειται για κλωστική κάναβη και όχι για «επιλήψιμη» ινδική κάναβη. Το Εργαστήριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων […]

Neopolis Team

30 Μαΐου, 2016

Πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέτρεψε την καλλιέργεια ποικιλιών της βιομηχανικής κάνναβης για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η καλλιέργεια θα γίνεται με την άδεια της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού πρόκειται για κλωστική κάναβη και όχι για «επιλήψιμη» ινδική κάναβη.

Το Εργαστήριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας προτίθεται να καλλιεργήσει ποικιλίες κλωστικής κάνναβης σε μια έκταση 200 τ.μ., από την τρέχουσα κιόλας καλλιεργητική περίοδο.

Σκοπός του εγχειρίματος είναι να δημιουργηθούν εναλλακτικές προτάσεις μορφών καλλιέργειας, λιγότερο απαιτητικές σε νερό. Καλλιέργειες που στο μέλλον ενδεχομένως να αντικαταστήσουν τη σημερινή και ιδιαίτερα υδροβόρα, βαμβακοκαλλιέργεια για παράδειγμα.

Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου και αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΙ Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου δήλωσε πως «η έρευνα θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια ώστε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη άποψη για τη δυνατότητα προσοδοφόρου καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στη Θεσσαλία».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET