fbpx

Ωραίο το γκομενάκι, αλλά τα ελκυστικά άτομα δεν κάνουν για μακροχρόνια σχέση, λέει έρευνα!


Εκεί που όλοι και όλες αναζητούν έναν Brad Pitt και μια Emily Ratajkowski να αποκατασταθούν και να ζήσουν το όνειρό τους, έρχεται μια έρευνα να τους πει ότι χειρότερες επιλογές δε θα μπορούσαν να κάνουν…

Οκ, δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά εμμέσως πλην σαφώς αυτό εννοεί. 

Οι άνθρωποι που χαίρουν ωραίας εμφάνισης, τείνουν να έχουν περισσότερα προνόμια κι απολαύσεις στη ζωή τους. Είναι πιο πετυχημένοι στη δουλειά τους, είναι κοινωνικοί τύποι και τα βρίσκουν με τους άλλους, καθώς επίσης βγάζουν περισσότερα χρήματα. Με λίγα λόγια, αν η ομορφιά εξασφάλιζε κατά κάποιον τρόπο και την υγεία, τότε θα λέγαμε ότι η συγκεκριμένη γκάμα ανθρώπων, οι ωραίοι δηλαδή, τα έχουν όλα!

Αυτό που δεν ισχύει ωστόσο, είναι πως εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν σχέση μαζί τους, είναι τόσο τυχεροί όσο θα πίστευε κανείς. Ναι μεν ξυπνούν αντικρίζοντας μια απολλώνια ομορφιά μπροστά στα μάτια τους, αλλά δε θα συνεχίσουν να το κάνουν για πολύ ακόμα.

Λίγο σκληρή τοποθέτηση, ειδικά για όσους κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια για τη σχέση τους με τον hot σύντροφό τους, αλλά η εν λόγω μελέτη κατέληξε σε μερικούς λόγους που ΔΕΝ καθιστούν έναν τέτοιον άνθρωπο κατάλληλο για μακροχρόνιες και ευτυχισμένες σχέσεις:

1. Έχουν -υπερβολικά- πολλές επιλογές 

Αλλιώς, υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μόνο για πάρτι τους μάλιστα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη του Χάρβαρντ, ωστόσο δε θέλει και πολύ μυαλό για να κάνουμε κι από μόνοι μας τη σύνδεση ομορφιάς-πλήθος επιλογών. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, και ο γόης της σχέσης έρχεται αντιμέτωπος με περισσότερους πειρασμούς και ο/η σύντροφος έχει συνεχώς μια ανασφάλεια να τον/την τριγυρνάει. Επίσης, πολλές φορές οι «ωραίοι» αρνούνται να δουλέψουν πάνω σε τυχόν προβλήματα της σχέσης τους, προτιμώντας να το βάλουν στα πόδια και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο περνώντας καλά με πιο ήρεμες και χαλαρές καταστάσεις, από τη στιγμή μάλιστα που μπορούν και τους δίνεται η δυνατότητα, λόγω εμφάνισης πάντα.

2. Τα επίπεδα ομορφιάς και δυστυχισμένου γάμου αποδεικνύεται ότι συνδέονται

Τα πρώτα στάδια της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ διαζυγίων και ομορφιάς των συντρόφων. Πιο συγκεκριμένα, 2 γυναίκες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 230 άντρες με βάση την εμφάνισή τους, από φωτογραφίες τους στο σχολικό τους άλμπουμ. Στη συνέχεια, οι ερευνητές τσέκαραν να δουν εάν οι άντρες αυτοί ήταν παντρεμένοι ή όχι 30 χρόνια αφότου είχαν τραβηχτεί οι εν λόγω φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα ήθελαν εκείνους με το υψηλότερο σκορ όσον αφορά την ομορφιά τους, να είναι πιθανότατα διαζευγμένοι.

3. Οι ελκυστικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τις επιλογές τους, ακόμη κι αν είναι δεσμευμένοι

Δυστυχώς, το #1 δε θα μπορούσε να τους αφήσει αδιάφορους ακόμα κι αν βρίσκονταν σε μια μακροχρόνια και χαρούμενη κατά τ’ άλλα σχέση. Το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το αποδεδειγμένο γεγονός ότι τα περισσότερα ζευγάρια χάνουν το ενδιαφέρουν τους για τρίτα πρόσωπα, βλέπουν λιγότερο ελκυστικό τον κόσμο γύρω τους και επικεντρώνονται ουσιαστικά στον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Στην περίπτωσή μας όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελικού πειράματος, τα εμφανίσιμα άτομα έχουν έλλειψη του μηχανισμού αυτού. Μάλιστα, φαίνεται να εμφανίζουν περισσότερο ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές τους… Κάτι βέβαια, που αυξάνεται αν η σχέση στην οποία βρίσκονται δεν είναι από μόνη της ικανοποιητική.

Τέλος, να πούμε ότι κάθε κανόνας έχει και την ή τις εξαιρέσεις τους, οπότε τα παραπάνω συμπεράσματα της μελέτης που διεξήχθη δεν μπορούν να «κλειδώσουν» και να ισχύσουν για όλες τις περιπτώσεις. Σίγουρα όμως, υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από όλα αυτά, την οποία καλό να έχεις υπόψιν σου την επόμενη φορά που θα μπλέξεις με έναν hot τύπο ή τύπισσα. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET