ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΠΑ: Με εμβόλιo ή αρνητικό test η είσοδος στο πανεπιστήμιο από το νέο εξάμηνο!

Μάλιστα κυκλοφόρησε και σχετικό σποτάκι!

Neopolis Team

21 Ιουλίου, 2021

Αν σας πετυχαίνουμε στη μέση της ηλιοθεραπείας σας, σας ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαλάστρα με τα νέα που αφορούν το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Είστε σε τελείως διαφορετικό mood, το ξέρουμε, ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και δε λέει να βρεθείτε το Σεπτέμβρη λάθος ενημερωμένοι και στην «απ’ έξω», λόγω των μέτρων που φαίνεται να υιοθετούν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη από αυτή που περιμέναμε να συναντήσουμε το φετινό καλοκαίρι, με τα ΑΕΙ να παίρνουν ήδη τα μέτρα τους για το ξεκίνημα της χρονιάς. Οι κανονισμοί, λοιπόν, κάνουν λόγο για εμβολιασμούς και rapid/μοριακά test προκειμένου να πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης, αφού η κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί σίγουρη την επιστροφή στα αμφιθέατρα.

«Δεν μπορούμε να συζητάμε να μην ανοίξουν τα ΑΕΙ πλέον, καθώς έχουμε τη δυνατότητα των εμβολιασμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος

Ήδη ένα μεγάλο Ίδρυμα μάλιστα, το ΕΚΠΑ, έβγαλε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους φοιτητές του ότι η Σύγκλητος αποφάσισε να βάλει ως όρο τον εμβολιασμό αυτών ή τη διενέργεια τεστ μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, για να μπορούν να εισέρχονται στους πανεπιστημιακούς χώρους με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του, οι διαλέξεις, καθώς και οι κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις θα γίνονται δια ζώσης, ωστόσο με χρήση μάσκας και μόνο εάν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις. Επίσης, τονίζεται ότι όπου είναι εφικτό θα δημιουργούνται τμήματα με μικρότερο αριθμό ατόμων, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους του Ιδρύματος.

Το ΕΚΠΑ το πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, φτιάχνοντας ένα σποτάκι όπου τονίζεται η σημασία του εμβολιασμού στους νέους, δίνοντας έμφαση στην ανέμελη και κανονική ζωή που μπορεί να τους χαρίσει.

Σε ό,τι αφορά την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αυτή δε θα ακολουθήσει την πορεία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, αφού όπως ακούγεται προς το παρόν από τη μεριά της κυβέρνησης, θα διεξαχθεί για άλλη μία φορά εξ αποστάσεως.

Όλα τα παραπάνω φυσικά, είναι πιθανά σενάρια στα οποία στρέφονται οι αρμόδιοι βάσει των δεδομένων που έχουν τώρα στα χέρια τους. Με αυτά ωστόσο να μας εκπλήσσουν συνεχώς τελευταία, καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί και να μη δένουμε κόμπο οποιοδήποτε απόφαση λέγεται ότι θα ισχύσει σε λίγους μήνες.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET