ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας μέσω διαδικτύου!

Λίγο πιο εύκολη την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας έκανε ο ΟΑΣΑ μετά την έγκριση τηςη Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτηρά, ενεργοποιώντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους να την αποκτήσουν μέσω διαδικτύου. Οι δικαιούχοι δηλαδή θα καταχωρούν τα στοιχεία τους μέσω διαδικτύου, θα τα αποστέλουν και εν συνεχεία θα τα παραλαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου. Η δυνατότητα αυτή […]

Neopolis Team

11 Ιανουαρίου, 2018

Λίγο πιο εύκολη την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας έκανε ο ΟΑΣΑ μετά την έγκριση τηςη Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτηρά, ενεργοποιώντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους να την αποκτήσουν μέσω διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι δηλαδή θα καταχωρούν τα στοιχεία τους μέσω διαδικτύου, θα τα αποστέλουν και εν συνεχεία θα τα παραλαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες – δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμΕΑ).

Η έκδοση της κάρτας πραγματοποίεται μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα έσοδα είναι ικανοποιητικά αφού οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος μηνιαίων Καρτών, με το παλαιό σύστημα, ανέρχονταν στις 250.000. 

Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ

Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET