ΕΛΛΑΔΑ

Η εικόνα της Ομόνοιας από ψηλά, είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα!

O βραβευμένος στην Μπιενάλε της Βενετίας Γερμανό εικαστικός και γλύπτης Γκρέγκορ Σνάιντερ για άλλη μία φορά μας εντυπωσίασε και παρουσίασε στο φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «Fast Forward», την πλατεία Ομονοίας, «κρύβοντας» όμως από την παραλία στην Κω. Κατάφερε με την τεχνική του καμουφλάζ να μεταμορφώσει την Ομόνοια σε καταφύγιο και ουδέτερη ζώνη, αόρατη […]

Default avatar

Guest Author

17 Μαΐου, 2017

O βραβευμένος στην Μπιενάλε της Βενετίας Γερμανό εικαστικός και γλύπτης Γκρέγκορ Σνάιντερ για άλλη μία φορά μας εντυπωσίασε και παρουσίασε στο φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «Fast Forward», την πλατεία Ομονοίας, «κρύβοντας» όμως από την παραλία στην Κω.

Κατάφερε με την τεχνική του καμουφλάζ να μεταμορφώσει την Ομόνοια σε καταφύγιο και ουδέτερη ζώνη, αόρατη από κάθε εισβολέα και από το άγρυπνο μάτι του Google maps.

Ο δημιουργός χρησιμοποιώντας την εν λόγω τεχνική κατάφερε με 4.600 μέτρα ύφασμα να απεικονίσει μια ακτή που φτάνουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η εικόνα της πλατείας μοιάζει με εργοτάξιο και έτσι περνάει απαρατήρητη από κάθε πιθανό εχθρό.

Καταληκτικά, σημειώνεται πως η έμπνευση του ήρθε από τα παλιά εργοτάξια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου όπου όσα από αυτά κατασκεύαζαν αεροσκάφη καλύπτονταν με σακιά ώστε να μην φαίνονται από ψηλά.

Δείτε παρακάτω τις αντίστοιχες φωτογραφίες: 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Βιολογία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Αρχαία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Σε Μαθηματικά, Αρχαία και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές!

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET