ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εγκαινιάστηκε νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών | Δείτε ποιες σχολές θα φιλοξενήσει!

Και επίσημα η κατασκευή του νέου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι σε δημοπράτηση, με το κόστος να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος του έργου είναι: «Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών – κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής». Η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και […]

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2018

Και επίσημα η κατασκευή του νέου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι σε δημοπράτηση, με το κόστος να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος του έργου είναι:

«Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών – κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής».

Η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και στις 21 Ιουνίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ θα είναι έτοιμο 18 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δηλαδή ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, τότε θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους φοιτητές, το Σεπτέμβριο του 2020.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών. Πάμε να το δούμε αναλυτικά:

Α) Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου 5.460,07 τ.μ., που περιλαμβάνει τα κατάλληλα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών διδασκαλίας και αίθουσες ανάγνωσης, επτά (7) αμφιθέατρα, 24 ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, 68 αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία προσωπικού, υπόγεια αποθήκευσης και Η/Μ. Επιπλέον, θέσεις στάθμευσης προβλέπονται στον γύρω, εντός του οικοπέδου, χώρο.

Β) Κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Οι κατασκευαστικές εργασίας περιλαμβάνουν:

  • κτίριο τριών (3) ορόφων με εργαστήρια εμβαδού 980,06 m2 (Κτίριο Β1),
  • ισόγειο κτίριο – αμφιθέατρο 244 καθισμάτων και τέσσερα (4) άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια εμβαδού 280,71 m2 με υπόγειο 169,77 m2 (Κτίριο Γ1),
  • ισόγειο κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας των 310,20 m2 (Κτίριο Δ), υπόγειο 150,29 m2 και διάδρομο σύνδεσης,
  •  ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του γύρω χώρου.

Γ) Κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • την ολοκλήρωση εξωτερικά των τριών (3) ορόφων για το Κτίριο Ε εμβαδού 1.993,77 m2 που περιλαμβάνει εξωτερικά τοιχώματα, μονώσεις, πόρτες, παράθυρα,
  • αποπεράτωση του ισογείου Κτιρίου Ε εμβαδού 645 m2, το οποίο θα διαμορφωθεί σε δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας των 218 και 156 θέσεων,
  •  ο εξωτερικός διάδρομος – γέφυρα που συνδέει το Κτίριο Ε με τις άλλες μονάδες (Β, Γ και Δ),
  • οι γύρω περιοχές (πεζοδρόμια, φύτευση κ.λπ.), μεταξύ του Κτιρίου Δ και Κτιρίου Ε και τον περιβάλλοντα χώρο του Κτιρίου Ε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET