ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εγκαινιάστηκε νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών | Δείτε ποιες σχολές θα φιλοξενήσει!

Και επίσημα η κατασκευή του νέου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι σε δημοπράτηση, με το κόστος να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος του έργου είναι: «Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών – κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής». Η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και […]

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2018

Και επίσημα η κατασκευή του νέου κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι σε δημοπράτηση, με το κόστος να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος του έργου είναι:

«Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών – κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής».

Η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και στις 21 Ιουνίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ θα είναι έτοιμο 18 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δηλαδή ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, τότε θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους φοιτητές, το Σεπτέμβριο του 2020.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών. Πάμε να το δούμε αναλυτικά:

Α) Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου 5.460,07 τ.μ., που περιλαμβάνει τα κατάλληλα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών διδασκαλίας και αίθουσες ανάγνωσης, επτά (7) αμφιθέατρα, 24 ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, 68 αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία προσωπικού, υπόγεια αποθήκευσης και Η/Μ. Επιπλέον, θέσεις στάθμευσης προβλέπονται στον γύρω, εντός του οικοπέδου, χώρο.

Β) Κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Οι κατασκευαστικές εργασίας περιλαμβάνουν:

  • κτίριο τριών (3) ορόφων με εργαστήρια εμβαδού 980,06 m2 (Κτίριο Β1),
  • ισόγειο κτίριο – αμφιθέατρο 244 καθισμάτων και τέσσερα (4) άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια εμβαδού 280,71 m2 με υπόγειο 169,77 m2 (Κτίριο Γ1),
  • ισόγειο κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας των 310,20 m2 (Κτίριο Δ), υπόγειο 150,29 m2 και διάδρομο σύνδεσης,
  •  ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του γύρω χώρου.

Γ) Κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • την ολοκλήρωση εξωτερικά των τριών (3) ορόφων για το Κτίριο Ε εμβαδού 1.993,77 m2 που περιλαμβάνει εξωτερικά τοιχώματα, μονώσεις, πόρτες, παράθυρα,
  • αποπεράτωση του ισογείου Κτιρίου Ε εμβαδού 645 m2, το οποίο θα διαμορφωθεί σε δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας των 218 και 156 θέσεων,
  •  ο εξωτερικός διάδρομος – γέφυρα που συνδέει το Κτίριο Ε με τις άλλες μονάδες (Β, Γ και Δ),
  • οι γύρω περιοχές (πεζοδρόμια, φύτευση κ.λπ.), μεταξύ του Κτιρίου Δ και Κτιρίου Ε και τον περιβάλλοντα χώρο του Κτιρίου Ε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET