ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Εφαρμογή υπολογίζει την ώρα που πρέπει να πέφτεις για ύπνο, για να ξυπνάς πιο εύκολα!

Η σωτηρία μας.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

29 Οκτωβρίου, 2020

Από πρόγραμμα ύπνου πώς πάμε; Το πιστολιάζετε κάθε βράδυ ή είστε τίποτα φυσιολογικοί;

Για να έχετε μπει εδώ και να ψάχνετε τη σωτηρία, μάλλον σας έχουν «φάει» κι εσάς οι αϋπνίες. Τίποτα όμως δε μένει άλυτο στην εποχή της τεχνολογίας, η οποία πέρα από το γνωστό μέχρι τώρα ξυπνητήρι, φέρνει και το ακριβώς αντίστροφό του, μια εφαρμογή που σε βάζει για ύπνο συγκεκριμένη ώρα.

Εκεί δηλαδή που πας να κάνεις «παρασπονδία» βλέποντας άλλο ένα επεισόδιο στο Netflix, σου υπενθυμίζει ότι η στιγμή που έπρεπε να έχεις γείρει στο κρεβατάκι σου και να βλέπεις όνειρα γλυκά, έχει ήδη περάσει ή πλησιάζει επικίνδυνα και άρα δε σε παίρνει να πατήσεις το play.

Η ιδέα για τον «υπολογιστή ώρας» προέρχεται από την εταιρεία Hillary’s, που θέλησε να προσφέρει στον κόσμο έναν ακριβή υπολογισμό της ώρας που πρέπει να κοιμηθεί, ώστε την επομένη να μη νιώθει κουρασμένος.

Να μην κουτουλάει δηλαδή στις πόρτες, επειδή δεν υπολόγισε σωστά τους κύκλους ύπνου του το περασμένο βράδυ. Ναι πρέπει να έχουμε κι αυτό στο μυαλό μας.

Γενικότερα (κι εδώ θα γελάσουμε) ένας πλήρης κύκλος ύπνου διαρκεί 90 λεπτά, με το γενικό κανόνα να θέλει 5-6 τέτοιους κάθε βράδυ για να σηκωθούμε γεμάτοι ενέργεια, τον οποίο προφανώς δεν τηρεί κανείς, ειδικότερα όταν έχει πολύ πρωινό ξύπνημα. Γι’ αυτό όμως και δημιούργησαν την εφαρμογή αυτή, η οποία θα κάνει τη δουλειά για σένα, υπολογίζοντας την ώρα ακριβώς που πρέπει να πέσεις για ύπνο, αναλόγως με εκείνη που πρέπει να ξυπνήσεις για να μη διακόψεις κάποιο κύκλο.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να σηκωθείς στις 6, 20:46 ή 22:16 οφείλεις να είσαι ήδη κάτω από τα παπλώματα. Οι αμέσως επόμενες ώρες είναι 23:46 ή το πολύ 01:16. Τα λεπτά που βλέπεις σε αυτές, είναι γιατί λαμβάνονται υπόψιν και τα 14′ που χρειάζεται κατά μέσο όρο κάποιος για να αποκοιμηθεί.  

Μιλώντας στη Mirror, η ειδικός ύπνου, Lucy Askew, δήλωσε:

Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνεις έναν καλό βραδινό ύπνο, καθώς μπορεί να επηρεάσει το πώς λειτουργείς την επομένη. Λαμβάνοντας έναν καλό ύπνο σε βοηθάει στην παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και την κατανόησή σου, οπότε επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σου.

Επίσης, προβλήματα προκύπτουν και στην υγεία, τόσο σωματική όσο και ψυχική, οπότε το να διατηρείς ένα καλό πρόγραμμα είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Σίγουρα καραδοκούν πολλοί πειρασμοί εκεί έξω, που κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν την προσοχή σου (YouTube, Netflix, Facebook, Instagram), αλλά ίσως η παραπάνω εφαρμογή βοηθήσει να μπεις στον ίσιο δρόμο.


@ljbs via Twenty20

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET