ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα Τέμπη: Έκκληση για επείγουσα αιμοδοσία από τα ΑΠΘ και Παν. Πατρών!

Η παραμικρή βοήθεια είναι σημαντική!

Neopolis Team

1 Μαρτίου, 2023

Ο αριθμός των τραυματιών από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη συνεχώς μεγαλώνει, το ίδιο και οι ανάγκες για βοήθεια. Οι υγειονομικές αρχές κάνουν έκκληση για αίμα σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, όπου καταφτάνουν τα περιστατικά του δυστυχήματος, και η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη.

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Ελισάβετ Καρανίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ για όσα είδε όταν βρέθηκε στο σημείο, είπε:

Βρεθήκαμε στο σημείο του ατυχήματος με 20 εθελοντές από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την Κατερίνη. Είδαμε απόκοσμες εικόνες. Το ένα βαγόνι καιγόταν. Βοηθήσαμε όπως μπορούσαμε. Αυτό που μπορέσαμε και κάναμε ήταν να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική να μεταφέρει σάκους με άψυχα σώματα.

«Παραμένουμε εδώ με μεγάλο αριθμό εθελοντών. Είναι τραγικές οι εικόνες. Μια οικογένεια έχει χάσει δύο κόρες 20 χρονών. Είναι πολύ τραγικό» πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά κάτι ανάλογο.

Διάβασε κι αυτό

Τέμπη: Τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα στα θύματα – Δύο αδερφές και η ξαδέρφη τους!

Στη συνέχεια, κάλεσε τον κόσμο να δώσει αίμα, γιατί οι ανάγκες των τραυματιών θα είναι μεγάλες και τις επόμενες ημέρες.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μαζί με το Γενικό και μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό από τις 05:00 έχουν στήσει σκηνές στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει υπαίθρια αιμοδοσία από τις 09:00 άρχισε μέχρι τις 14:00. Θα είναι σήμερα, ίσως και αύριο, γιατί το αίμα που χρειάζεται είναι μεγάλο. Οι τραυματίες είναι πολλοί. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των Λαρισαίων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διεξάγεται αιμοδοσία μέχρι τις 18:30 ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης από τις 17:30 ως τις 20:00.

Έκκληση για αιμοδοσία και από τα πανεπιστήμια

Μέσα από ανακοινώσεις, καλούν φοιτητές και καθηγητές να συμμετάσχουν στον αγώνα που δίνεται για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επιζήσαντες. Το Πανεπιστήμιο Πατρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου ενημερώνει για την αιμοδοσία που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, σήμερα τις ώρες 8:00 – 20:00.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παν/μίου Πατρών:

Επείγουσα Αιμοδοσία

Προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα στα Τέμπη και της άμεσης ανάγκης για παροχή μονάδων αίματος προς τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος,
παρακαλούμε θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και τους φοιτητές/τριες μας για άμεση αιμοδοσία εντός της ημέρας.

Η αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών θα παραμείνει σε λειτουργία και σε πλήρη ετοιμότητα από 8.00 έως 20.00, χωρίς ουδεμία διακοπή.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Ο Πρύτανης
Χρήστος Ι. Μπούρας

Το ΑΠΘ κάλεσε κι αυτό τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλλουν μέσω αιμοδοσίας στον αγώνα ζωής που δίνουν συνάνθρωποί μας, η οποία πραγματοποιείται στο ΑΧΕΠΑ.

Η ανακοίνωση:

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Διάβασε κι αυτό

Σε τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη!

Στη διάθεση των νοσοκομείων της Λάρισας φοιτητές της Νοσηλευτικής

Πέρα από την προσφορά αίματος, οι φοιτητές Νοσηλευτικής της Λάρισας συνδράμουν στην κατάσταση προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία που αναλαμβάνουν περιστατικά από το δυστύχημα και καλούν τον καθένα να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Ως φοιτητές νοσηλευτικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.

ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00

ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30».

Τηλ. επικοινωνίας: 686655253 (Δήμητρα, πρόεδρος ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)

Ελπίζουμε ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει σύντομα, με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Προς το παρόν ωστόσο, πέρα από τους τραυματίες που μεταφέρονται στα νοσοκομεία, υπάρχουν και άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα πρώτα βαγόνια. Ευχόμαστε να συμβεί ένα θαύμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET