ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη μέρα αύριο | Δείτε αναλυτικά πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ!

Αν αύριο δεν έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις, τότε καλύτερα να μην βγεις απ’το σπίτι σου! Πάρε κουβέρτα, άραξε όλη μέρα στον καναπέ και λιώσε στις ταινίες. Χειρόφρενο θα κατεβάσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αύριο 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας έτσι οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις […]

Neopolis Team

27 Νοεμβρίου, 2018

Αν αύριο δεν έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις, τότε καλύτερα να μην βγεις απ’το σπίτι σου! Πάρε κουβέρτα, άραξε όλη μέρα στον καναπέ και λιώσε στις ταινίες.

Χειρόφρενο θα κατεβάσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αύριο 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας έτσι οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξήγγειλαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ, το Μετρό – γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 θα κατεβάσουν ρολά όλη την ημέρα.

Αντίστοιχο σκηνικό και στα Τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα Τραμ, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Ο Προαστιακός και όλα τα δρομολογία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να μην κυκλοφορήσουν λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσοι επιβάτες έχουν κλείσει εισιτήρια για αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα Τρίτη και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τα Λεωφορεία, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επέλθει έωςτις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αποσύρονται από τις 20:00. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων Αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ:

Ένας ακόμα άδικος, αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός έφτασε, από τη κυβέρνηση, στη Βουλή, βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος.

Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Νέο Κανονισμό Εργασίας- Οργανόγραμμα- Βαθμολόγιο του Διοικητικού προσωπικού.
Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.
Προσλήψεις προσωπικού.
Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης του Πειραιά.
Την εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

«Παρά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας στη «μετά μνημονίων εποχή» η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Το σωματείο μας ως αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων της χώρας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοεμβρίου 2018, διατρανώνοντας την αντίθεση μας στη φτωχοποίηση του λαού. Διεκδικούμε: Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Συνθήκες εργασίας με ανθρώπινα ωράρια και βαρδιολόγια. Δίκαιο και αξιοκρατικό κανονισμό εργασίας, που θα προκύψει από διαβούλευση εργαζομένων και διοίκησης. Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από κρατική χρηματοδότηση. Ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Απαιτούμε: Φθηνά, γρήγορα κι αξιόπιστα Μέσα Σταθερής Τροχιάς για τους πολίτες. Μείωση του αφορολογήτου στα λαϊκά νοικοκυριά. Άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET