Έφτασε η στιγμή να αποκτήσουν οι φοιτητικές μας εστίες δωρεάν Wi-Fi!


Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επανέφερε το ζήτημα της εγκατάστασης ασύρματου δικτύου στις φοιτητικές εστίες, στο πλαίσιο του έργου ‘Ήφαιστος’ για τη γενικότερη αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ενίσχυσης παροχών προς τους φοιτητές.

«Με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστίες -και για τα οποία καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια επίλυσής τους- ταυτόχρονα προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές των εστιών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης στις φοιτητικές εστίες», ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο Ήφαιστος, που στοχεύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων, εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Ποιά είναι η άποψη των φοιτητών για το δωρεάν Wifi;

Φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση ενός τέτοιου προγραμμάτος.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος που είναι 19 χρονών, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Σεπτέμβριο του 2017 μένει σε φοιτητική εστία, τόνισε:

«Ούτως ή άλλως, παρέχεται ενσύρματη σύνδεση. Ωστόσο η εγκατάσταση Wi-Fi θα είναι ένα παρά πολύ θετικό βήμα για την πρόσβαση στο Ίντερνετ όπου και αν βρίσκεσαι στην εστία, μέσω άλλων συσκευών όπως το tablet. Σημειωτέων πως πρόσβαση στο Wi-Fi υπάρχει ήδη μέσω του πανεπιστημίου στο αναγνωστήριο, στο εστιατόριο και στο σαλόνι. Εύχομαι το βήμα αυτό να υλοποιηθεί σύντομα και να είναι η απαρχή για την είσοδο μας στην ψηφιακή εποχή επι ίσοις όροις».

Ο Θανάσης, φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας, ανέφερε:

«Σίγουρα βελτιώνει μία τέτοια εξέλιξη τα πράγματα, αν και στις δικές εστίες υπάρχει ασύρματη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, στις παλιές εστίες του Πολυτεχνείου, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς όπως γνωρίζω δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο, γεγονός που δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στους φοιτητές».

Ο Αντώνης διέμενε στις φοιτητικές εστίες για περίπου 6 χρόνια, μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και στο άκουσμα αυτής της είδησης επισήμανε:

«Οι χώροι της ΦΕΠΑ είχαν Ίντερνετ μέσω του Πανεπιστημίου (uoa) αλλά με χάλια σήμα, οπότε καλό είναι που το φροντίζουν. Τα δωμάτια έχουν υποδοχές για ενσύρματο Ίντερνετ κανονικά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι μια καλή αρχή προς επίλυση και των πιο σοβαρών προβλημάτων της εστίας. Μια πράξη καλής θέλησης». Ωστόσο, καταλήγοντας, προσθέτει: «Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές άλλες ελλείψεις, σαφώς πιο σοβαρές που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Υπάρχει θέμα υποδομών στη Β’ ΦΕΠΑ, όπου πάρα πολλά δωμάτια είναι κυριολεκτικά μη κατοικήσιμα, λόγω κακής συντήρησης του κτιρίου. Υπάρχει προφανώς έλλειψη σε επάρκεια δωματίων. Και πολλές φορές τσιγκουνιές στις μερίδες του εστιατορίου»

Καλό το δωρεάν WiFi, αλλά το υπουργείο Παιδείας πρέπει να επιλύσει σύντομα κι άλλα χρόνια προβλήματα στις φοιτητικές εστίες.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET