Πώς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι, τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ του καλοκαιριού!


Ναι ρε παιδιά, ναι! Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο καλοκαιράκι. Στο γνήσιο καλοκαιράκι, εκείνο χωρίς εξεταστικές και άλλα τέτοια ζόρια. Καταφθάνει επιτέλους ο καιρός όπου θα κάνουμε τα μπανάκια και την ηλιοθεραπεία μας στην παραλία, θα τρώμε τα παγωτάκια μας, θα κάνουμε βόλτες και φυσικά θα πίνουμε δροσερά κοκτέιλς όλη μέρα. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!

H εποχή του χρόνου που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα κοκτεϊλάκια δίπλα στη θάλασσα και στα μπαράκια το βράδυ, όταν πέφτει η πολλή ζέστη κι έχει δροσούλα. Σε δροσίζουν, σε χαλαρώνουν και σε συντροφεύουν στις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού, τόσο εσένα όσο και την παρέα σου.

Υπάρχουν ορισμένα κοκτέιλ τα οποία είναι τόσο κλασσικά που αποκλείεται να μην τα έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά σε κάποια από τις εξόδους σου. Όμως μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να τα φτιάχνεις και μόνος/η σου και να τα απολαμβάνεις όποια στιγμή θελήσεις; Λέω εγώ τώρα…

Δε θα σου βάλω δύσκολα, αλλά με τα παρακάτω απολαυστικά κοκτέιλ είναι σίγουρο ότι θα βγει ο bartender που κρύβεται μέσα σου:

#1 Μοχίτο

Υλικά:

  • 60 ml ρούμι
  • 1/2 λάϊμ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 4 φύλλα δυόσμου
  • σόδα

Πρόκειται ξεκάθαρα για τον βασιλιά των καλοκαιρινών κοκτέιλ. Προέρχεται από την Κούβα και ήταν το αγαπημένο ποτό του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του κλασσικού μοχίτο, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι και αυτή που προτιμάται περισσότερο. Δε γνωρίζω κάποιον που να μην του αρέσει το συγκεκριμένο κοκτέιλ. Είναι απλά υπέροχο!


#2 Κοσμοπόλιταν

Υλικά:

  • 60 ml cointreau
  • 10 ml χυμός λεμονιού
  • 20 ml χυμός cranberry
  • 40 ml βότκα
  • Γαρνιτούρα: Μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού

Αλλιώς μπορείς να το αποκαλέσεις και σκέτο Cosmo. Είναι το κοκτέιλ που βλέπαμε συνέχεια να πίνουν οι κυρίες του Sex and the City, με την Κάρι Μπράντσο να το παραγγέλνει σε όλες τις εξόδους της. Λέγεται ότι το Cosmopolitan ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ των γκέι μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο πίσω στις δεκαετίες ’70 και ’80. Δεν ξέρουμε αν αληθεύει ή όχι, πάντως είναι ένα άκρως απολαυστικό ποτό.


#3 Μαργαρίτα

Υλικά:

  • 20 ml cointreau
  • 20 ml χυμός λάιμ
  • 40 ml τεκίλα
  • Γαρνιτούρα: Μία φέτα λάιμ και αλάτι περιμετρικά στο χείλος του ποτηριού

Μιλάμε για το πιο γνωστό κοκτέιλ με τεκίλα ανά τον κόσμο. Φήμες λένε ότι δημιουργήθηκε σε κάποιο μπαρ του Μεξικού τη δεκαετία του ’40. Είναι από τα ευκολότερα κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις, ευχάριστο για όλους και ιδανικό για πάρτι. Εκείνα λοιπόν τα βράδια στo μπαλκόνι που θα χαλαρώνεις με τους φίλους σου, κέρασε τους ένα ποτήρι μαργαρίτα από τα χεράκια σου.


#4 Καϊπιρίνια

Υλικά:

  • 50 ml Cachaça
  • 1 λάϊμ
  • άφθονος πάγος
  • 1 κουταλιά τσαγιού καστανή ζάχαρη

Η Χωριατοπούλα, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά η ονομασία του, είναι το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας. Πρωτοεμφανίστηκε στο Σάο Πάολο στα τέλη του A’ Παγκοσμίου Πολέμου ως γιατροσόφι στην ισπανική γρίπη και έκτοτε έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ της χώρας και όχι μόνο. Το υλικό Cachaça είναι απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο, πιο «άγριο» ακόμη και από το ρούμι.


#5 Ντάκιρι

Υλικά:

  • 40 ml λευκό ρούμι
  • 15 ml χυμός λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 3-4 φράουλες

Ένα από τα αγαπημένα μου κοκτέιλ, όπως και του Τζον Κένεντι, αν σας λέει κάτι αυτό. Πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 1900 στο χωριό Ντάκιρι κοντά στο Σαντιάγκο της Κούβας. Από τη δεκαετία του ’40 (που έγινε γνωστό και στις ΗΠΑ) κι ύστερα, έτυχε μεγάλης αποδοχής. Είναι ένα άκρως δροσιστικό κοκτέιλ, ό,τι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι.


#6 Πίνα Κολάντα

Υλικά:

  • 40 ml ρούμι
  • 40 ml κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας
  • 100 ml χυμός ανανά
  • Γαρνίρισμα: Φέτες ανανά

Μακράν το αγαπημένο μου. Πρόκειται για το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο, με πλούσια φρουτένια και εξωτική γεύση. Ο μύθος λέει ότι δημιουργήθηκε από έναν Πορτορικανό bartender στο μπαρ Barrachina τη δεκαετία του 1960. Προσωπικά αυτό που με συναρπάζει σε αυτό το κοκτέιλ είναι ο συνδυασμός του ρούμι και της γλυκύτητας του ανανά και της καρύδας. Είναι υπέροχο!


#7 Λονγκ Αϊλαντ

Υλικά:

  • 15 ml Triple Sec
  • 15 ml ρούμι
  • 15 ml τζιν
  • 15 ml βότκα
  • 15 ml τεκίλα
  • 15 ml χυμός λάιμ ή λεμόνι
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • Coca Cola

Της Παναγιάς τα μάτια έχει το συγκεκριμένο κοκτέιλ από ό,τι βλέπεις. Πρωτοεμφανίστηκε το 1970 και πήρε την ονομασία του από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Έχει διάφορες παραλλαγές, μέσα σ’ αυτές και μία με ούζο και λίγο ουίσκι (μιλάμε για μπόμπα). Μία δοκιμή θα σε πείσει (ότι είναι νοστιμότατο). Και δροσιστικότατο!


#8 Μάι Τάι

Υλικά:

  • 40 ml λευκό ρούμι
  • 10 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 5 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • 8 ml σιρόπι αμύγδαλου
  • 8 ml χυμός λάιμ

Είναι ένα τροπικό κοκτέιλ που αντιπροσωπεύει την πολυνησιακή κουλτούρα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1944 στο εστιατόριο Trader Vic’s στο Auckland της Καλιφόρνια κι έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα από την ταινία Blue Hawaii. Αξίζει να το δοκιμάσεις, γιατί είναι γευστικό και άκρως δροσιστικό.


#9 Μπελίνι

Υλικά:

  • 60 ml Prosecco
  • 30 ml φρέσκος χυμός ροδάκινο ή μαρμελάδα ροδάκινο

Νομίζω ότι είναι η πιο απλή συνταγή που θα βρεις στη λίστα. Το prosecco είναι ιταλικός αφρώδης οίνος και ταιριάζει απόλυτα με τον πουρέ του ροδάκινου. Το Μπελίνι γεννήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’30 στο Harry’s Bar του ξενοδοχείου Europa της Βενετίας και πήρε το όνομά του από έναν αναγεννησιακό πίνακα του Τζιοβάνι Μπελίνι. Σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας και προσφέρεται ως απεριτίφ πριν το φαγητό.


#10 Ζόμπι

Υλικά:

  • 30 ml λευκό ρούμι
  • 30 ml μαύρο ρούμι
  • 30 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 40 ml χυμός ανανά
  • 40 ml χυμός πορτοκάλι
  • 15 ml cointreau
  • 15 ml μπράντυ
  • 10 ml γρεναδίνη
  • 15 ml φρέσκος χυμός λάιμ

Βλέπεις τα υλικά και σε πιάνει μία ταραχή είναι η αλήθεια. Εμ από πού νομίζεις ότι πήρε το όνομά του; Λέγεται Ζόμπι λόγω της επίδρασής του αφού το πιεις. Πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν εφευρέθηκε από τον Donn Beach στο εστιατόριο Beachcomber στο Χόλιγουντ. Έγινε δε, δημοφιλές σε όλο τον κόσμο μετά τη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939.

Καλά πειράματα και καλή απόλαυση

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET