ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΙΠΑΕ: 43 φοιτήτριες δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους γιατί δεν τους το δίνει η Σχολή!

Να αρχίσουμε να φοβόμαστε κι αυτό το ενδεχόμενο;

Neopolis Team

23 Ιουνίου, 2022

Η φάση είναι: new fear unlocked!

Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να τα κάνουμε όλα σωστά και η Σχολή να αρνείται να μας δώσει το πτυχίο, αλλά να που συμβαίνει (όλως τυχαίως στην Ελλάδα κι αυτό).

43 φοιτήτριες του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ είναι αυτές που ζουν την παράνοια, αφού ενώ έχουν ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, το πανεπιστήμιο αρνείται να τους δώσει το πολυπόθητο χαρτί με την πρόφαση ότι ένα μάθημα δε διδάχθηκε σωστά και πρέπει να το ξαναδώσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν άλλο ένα εξάμηνο με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για κάτι που ευθύνεται αποκλειστικά το Ίδρυμα. 

Ειδικότερα όμως, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών, το Τμήμα ανακοίνωσε τη δυνατότητα όσων έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 75% της πρακτικής τους, να εξεταστούν σε 3 επιπλέον μαθήματα για να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν δώσουν το τρίτο και τελευταίο μάθημα, η διαδικασία αναβλήθηκε επ’ αορίστου.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02jnSRfZ6995x8hxiEJXh9KRSr8QRLh2FhZuxSqBNgL4U5GnSyKsa3E3DHfe54TsVXl&id=109965937856853


Όπως τονίζουν οι φοιτήτριες στο Voria.grτο μάθημα «Προγεννητικός Έλεγχος» είχε γίνει ταχύρρυθμα και ηλεκτρονικά την προηγούμενη χρονιά και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Οι πρυτανικές αρχές λοιπόν, έκριναν πως δεν έγινε ολοκληρωμένη η παράδοσή του, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι μπήκαν στο σύστημα και ξαφνικά διαπίστωσαν πως είχε ακυρωθεί ο βαθμός τους.

Μέσα στο Μάιο, οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν ατύπως από τη Σχολή πως όφειλαν να δώσουν ξανά το συγκεκριμένο μάθημα την ερχόμενη εξεταστική περίοδο, ενώ υπήρχε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δώσουν και τα άλλα δύο μαθήματα που απαιτούνται για τη λεγόμενη πανεπιστημιοποίηση.

Μάλιστα, φοιτήτρια που είχε πάρει 9 καταγγέλει πως καλείται να δώσει ξανά το μάθημα και πάλι ταχύρρυθμα, αύριο Παρασκευή, ενώ δεν αλλάζει κάτι με το πλαίσιο στο οποίο έδωσαν το μάθημα και πέρασαν, καθώς καλούνται να το δώσουν μόλις ενάμιση μήνα μετά την ανακοίνωση.

Τον Μάρτιο μάλιστα, 34 από τις 43 κοπέλες κινητοποιήθηκαν στέλνοντας εξώδικο κατά των υπευθύνων του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε μηνυτήρια αναφορά. Δύο μέρες πριν, ο Πταισματοδίκης κάλεσε 5 από τις 34 φοιτήτριες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid026hmJ6R6Qm5KK81jy5QjTZ3DxzkaAZxZ5Pic1z8XcdZG9hCtAFmMK5HCbgxAExtkgl&id=109965937856853


Αυτό που ξέρουμε πάντως, είναι πως όταν η Σχολή κάνει κάποιο λάθος, δε γίνεται να το πληρώνει ο φοιτητής…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινούν οι αιτήσεις των φοιτητών για «μετακίνηση» σε άλλο Τμήμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET