ΕΛΛΑΔΑ

Μπράβο στα κορίτσια | Παγκόσμια διάκριση για δύο φοιτήτριες από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ!

Λαμπρά παραδείγματα της θέλησης και της σκληρής δουλειάς είναι οι δύο φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ οι οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο «Rethinking The Future Awards 2017» για τη διπλωματική εργασία τους. Πρόκειται για την Ευθυμία Δουρουδή και τη Μαρία Λανταβού. Η εργασία τους με θέμα «Άδηλη Αρχιτεκτονική» εκπονήθηκε το ακαδημαϊκό […]

Default avatar

Guest Author

22 Ιουλίου, 2017

Λαμπρά παραδείγματα της θέλησης και της σκληρής δουλειάς είναι οι δύο φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ οι οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο «Rethinking The Future Awards 2017» για τη διπλωματική εργασία τους.

Πρόκειται για την Ευθυμία Δουρουδή και τη Μαρία Λανταβού.

Η εργασία τους με θέμα «Άδηλη Αρχιτεκτονική» εκπονήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Μαρίας Βογιατζάκη. Συμμετείχαν στην κατηγορία του Διαγωνισμού για φοιτητές με τίτλο «Product Design (Concept)», με την εργασία τους με θέμα τη δημιουργία ενός κελύφους – ενδύματος που θα συμβάλλει στη διατήρηση της κατάστασης θερμικής άνεσης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 512 προτάσεις, από περίπου 30 χώρες, σε 22 κατηγορίες και διήρκησε για πέντε μήνες (15/02/2017 – 15/7/2017). Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού είναι η αναγνώριση του έργου φοιτητών και επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων.

«Άδηλη Αρχιτεκτονική»

Πρόκειται για ένα κέλυφος – ένδυμα ή αλλιώς ένα ”φορέσιμο” για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος περιπλανιέται κατά τη διάρκεια της ημέρας στην πόλη. Αποτελεί ένα ”μικροπεριβάλλον” γύρω από τον χρήστη που αλληλεπιδρά με το ευρύτερο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και συμβάλλει στη διατήρηση της κατάστασης της θερμικής του άνεσης, σύμφωνα με τις ίδιες.

Εφαρμόστηκαν μέθοδοι σχεδιασμού που αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες με τη χρήση αλγορίθμων, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό σύστημα που να προσαρμόζεται σε διαφορετικές τοπολογίες, γεωμετρίες και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Η πειραματική διαδικασία σχεδιασμού στην κλίμακα του ”φορέσιμου” που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να εφαρμοστεί και σε κτίρια για τον σχεδιασμό μιας ευφυούς επιδερμίδας. Αυτή η επιδερμίδα θα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον τόσο παρέχοντας συνθήκες θερμικής άνεσης στους χρήστες όσο και προτείνοντας παράλληλα μια νέα αισθητική.

Ο αγγλικός τίτλος της εργασίας είναι re(in)spired architecture.

Η ελληνική απόδοση συνδέεται τόσο με την άδηλη αναπνοή όσο και με μια αρχιτεκτονική που δεν είναι εγγεγραμμένη σε εγκαθιδρυμένους και συμβατικούς κώδικες.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET