ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Ηλεκτρονικά εργαλεία που θα βοηθήσουν κάθε φοιτητή να πετύχει περισσότερους από τους στόχους του!

Η βασική διαφορά της φοιτητικής από τη μαθητική ζωή, είναι η πλήρης ελευθερία που αποκτάς από τη μία μέρα στην άλλη. Και μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζει ως το πιο θετικό στοιχείο όλων, εμβαθύνοντας καταλαβαίνει κανείς πως έχει κι αυτό τα αρνητικά του. Για παράδειγμα, μην έχοντας κάποιον πάνω από το κεφάλι σου να […]

Neopolis Team

12 Οκτωβρίου, 2015

Η βασική διαφορά της φοιτητικής από τη μαθητική ζωή, είναι η πλήρης ελευθερία που αποκτάς από τη μία μέρα στην άλλη. Και μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζει ως το πιο θετικό στοιχείο όλων, εμβαθύνοντας καταλαβαίνει κανείς πως έχει κι αυτό τα αρνητικά του.

Για παράδειγμα, μην έχοντας κάποιον πάνω από το κεφάλι σου να σε πιέζει και να προσπαθεί να βγάλει από σένα τον καλύτερό σου εαυτό, είναι πολύ πιθανό να «χαθείς» και να δεις τον προγραμματισμό σου να αποτυγχάνει παταγωδώς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που πολλοί πρωτοετείς φοιτητές τα κάνουν …μαντάρα στο πρώτο εξάμηνο, χάνοντας έτσι ολόκληρο (συνήθως) το έτος.

Στην εποχή μας ωστόσο, υπάρχει λύση για όλα και δεν απέχει παρά λίγα εκατοστά από τα χέρια μας. Είτε τα έχουμε πάνω στο πληκτρολόγιο του PC, είτε κρατάμε το smartphone και περιηγούμαστε στις εφαρμογές του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ένα παλιότερο άρθρο μου για ιστοσελίδες τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε φοιτητής, είχε γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία.

Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα και καταπιάνομαι με 4 διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στο να πετύχεις μέρος ή και όλα τα tasks σου. Στην τελική, δοκίμασέ τα. Δεν έχεις κάτι να χάσεις…

1. Scientific Research

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, είναι 100% σίγουρο πως θα χρειαστείς πρόσβαση σε βιβλιογραφίες και δημοσιεύσεις ερευνητών, πανεπιστημιακών και λοιπών ακαδημαϊκών φορέων. Και δυστυχώς η μηχανή αναζήτησης της Google δεν προωθεί τις αξιόλογες πηγές ακαδημαϊκών πληροφοριών αφού ο αλγόριθμός της είναι βασισμένος σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Αυτός ήταν κι ο βασικότερος λόγος για να τρέξει το project του Scientific Research το οποίο είναι προσβάσιμο τόσο από PC όσο κι από mobile συσκευές που τρέχουν σε Android ή iOS.

2. Zoho

Το Zoho.com κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους στις φοιτητικές κοινότητες αφού μεγάλο τμήμα των σπουδαστών ανά τον κόσμο προτιμά τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για την αποθήκευση κι αρχειοθέτηση παρουσιάσεων, εργασιών και παντώς είδους αρχείων και σημαντικών δεδομένων. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη εφαρμογή, προσωπικά μου φαίνεται κάπως δύσχρηστη και δυσνόητη αλλά δεν παύει να προσφέρει τρομερές δυνατότητες και σωρεία υπηρεσιών. Οπότε το μόνο που απομένει είναι να μάθεις τα κατατόπια και να καταλάβεις πως παίζεται η φάση. Στα συν της η δωρεάν χρήση.

3. WordCounter

Συμπεριλαμβάνω το συγκεκριμένο tool γιατί έχω ακούσει πολλούς γνωστούς μου να μην ξέρουν πως να μετρήσουν τις λέξεις των κειμένων τους κι επειδή δεν έχουν εγκατεστημένο Word, να κάθονται και να τις μετράνε μία μία. Ε, όχι! Ήμαρτον, στο 2015 ζούμε κι ο μετρητής λέξεων και σημείων στίξεως τουNinjaessays, είναι μία μόνο από τις άπειρες επιλογές που διαθέτει το διαδίκτυο. Αποθήκευσέ το στους σελιδοδείκτες σου!

4. MindGenius

Και κλείνω με την καλύτερη «ανακάλυψή» μου για το μήνα που διανύουμε. Το MindGenius είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο και υπόσχεται να ρυθμίσει πλήρως το καθημερινό σου πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις και τις εκάστοτε ανάγκες σου. Καταπληκτική πλατφόρμα τόσο για επιχειρηματική χρήση όσο και για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον εκπαιδευτικό τομέα (πχ φοιτητές, καθηγητές κλπ). Δυστυχώς, το ΤΕΛΕΙΟ δεν είναι ποτέ δωρεάν, για αυτό και το MindGenius απαιτεί εξαγορά άδειας χρήσης. Ωστόσο η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για έναν μήνα, σου δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείς και να καταλήξεις στο αν αξίζει ή όχι η επένδυση…

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET