ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν δεν κουβεντιάζετε γι’ αυτά τα θέματα, να ξέρεις χάνεις τον χρόνο σου μαζί του!

Αν είναι να του τα βγάζεις με το τσιγκέλι, δώσε ένα τέλος πριν να είναι αργά!

Θεώνη Σταματοπούλου

29 Οκτωβρίου, 2018

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα. Θα έχει την επιθυμία να σου μιλάει, να σε βλέπει και να σε ακούει συνέχεια.

Με ένα άτομο με το οποίο έχεις χημεία, οι συζητήσεις σας δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα βρίσκετε θέματα να αναλύσετε και δεν υπάρχουν άβολες στιγμές μεταξύ σας, που δε βγάζετε λέξη. Ο ένας νιώθει άνετα να ρωτήσει οτιδήποτε τον άλλο, με σκοπό να τον γνωρίσει καλύτερα, ειδικά από την στιγμή που ενδιαφέρεται.

Τι γίνεται όμως όταν ο ένας από τους δύο δεν ενδιαφέρεται και τόσο;

Ναι, είναι λογικό να μην μπορείς να μοιραστείς τα πάντα με τον ίδιο σου τον άνθρωπο. Κάτι πρέπει να κρατάς και για τον εαυτό σου. Όταν όμως βλέπεις ότι άλλος αλλάζει κουβέντα μόλις αυτή πάει σε πιο ουσιώδη πράγματα που αφορούν τη σχέση σας, τότε… κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει ότι αποφεύγει να συζητήσει κάτι (ή κάποια) από τα παρακάτω μαζί σου, ξανασκέψου το, γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου άδικα:

1 | Για το πού πάει αυτή η σχέση

Αυτό είναι προφανές ότι πρέπει να συζητηθεί σε μία σχέση που σκοπεύει να έχει διάρκεια στο χρόνο. Ωστόσο, μάλλον όχι και τόσο, αν σκεφτούμε ότι ορισμένοι άντρες βγάζουν σπυράκια, όταν ανοίγεις αυτήν την κουβέντα. Δεν ρωτάς κάτι κακό στο κάτω-κάτω της γραφής. Ούτε και θες να τον τρομάξεις ή να τον παντρευτείς αύριο. Ενδιαφέρεσαι απλά να μάθεις αν αξίζει να επενδύσεις στη σχέση αυτή κι αν θα έχει μέλλον. Αλλιώς, ας την τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα και να αναζητήσεις αλλού αυτά που θες.

2 | Για τους δικούς σου

Αν δεν ξέρει ούτε από πού κρατάει η σκούφια σου και δε νοιάζεται να μάθει για τους δικούς σου ανθρώπους, τότε βράστα. Δεν ρωτάει που δεν ρωτάει από μόνος του κάτι για σένα, κάθε φορά που πας εσύ να μοιραστείς μία πληροφορία που αφορά την οικογένειά σου, εκείνος δείχνει να τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Νομίζω ότι είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν τον πολύ-ενδιαφέρεις και θα πρέπει να την κάνεις όσο το δυνατόν το συντομότερο.

3 | Για τις παλιές αγάπες δε μιλάτε

Οκ, το παρελθόν είναι παρελθόν. Αυτό είναι όμως που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που είστε σήμερα. Κι εσύ είχες πρώην και εκείνος, γιατί προφανώς διατηρούσατε μία προσωπική ζωή, προτού γνωριστείτε. Το να κάνεις λοιπόν μερικές ερωτήσεις για το… ιστορικό του, δεν είναι κάτι τρομερό. Είναι λογικό να ενδιαφέρεσαι και να θες να μάθεις μερικές από τις εμπειρίες του με άλλες γυναίκες. Το θέμα είναι ότι αποφεύγει να σου απαντήσει με κάθε κόστος. Γιατί; Ντρέπεται ή φοβάται; Ή μήπως έχει λερωμένη τη φωλιά του;

4 | Για το σεξ

Δεν έχει σημασία αν τα πηγαίνετε καλά στο σεξ και αν μένετε και οι δύο ευχαριστημένοι. Μία συζήτηση για το θέμα αυτό πάντα βελτιώνει τη σχέση. Ναι, οκ, η ερωτική σας ζωή είναι καλή, αλλά μήπως κάνετε τα ίδια και τα ίδια; Μήπως επαναλαμβάνεστε και σύντομα θα επέλθει μία ρουτίνα; Είναι ωραίο να έχετε βρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου και αυτά που σας αρέσουν, αλλά τι γίνεται με τις φαντασιώσεις, τα φετίχ ή τον πειραματισμό; Αν είναι από τους ανθρώπους που βολεύονται με μία κατάσταση και δεν έχουν διάθεση για αλλαγές, ειδικά στο κομμάτι του σεξ δεν είναι και πολύ καλό.

5 | Και με τα οικονομικά, τι γίνεται;

Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να κάνετε μία ουσιαστική συζήτηση περί οικονομικών. Σε περίπτωση που εσύ είσαι φοιτήτρια, επομένως περισσότερο πιεσμένη και περιορισμένη με τις εξόδους και τις σπατάλες σου, οφείλεις να του το πεις. Δε λέω να πληρώνει τα πάντα εκείνος και να κάνει το κορόιδο. Αυτό που εννοώ είναι να το δείτε αλλιώς, να κάνετε δραστηριότητες όχι τόσο κοστοβόρες, ώστε να μπορείς να συμμετέχεις άνετα κι εσύ. Είναι κάτι που επιβάλλεται να το καταλάβει. Αλλιώς δε σε γουστάρει και τόσο αν δε νοιάζεται για το πώς να σε βγάλει από μία δύσκολη θέση.

6 | Για το πώς νιώθει

Το ότι οι άντρες δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους είναι απλά μύθος. Ένας άνθρωπος που έχει έντονα αισθήματα για εσένα, σε έχει ερωτευτεί και σε αγαπάει, όχι μόνο σου το δείχνει, αλλά φροντίζει να σου το λέει όσο πιο συχνά γίνεται. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, ούτε φοράει μάσκα. Αν λοιπόν εσύ έχεις καταπατήσει τον εγωισμό σου και του εκφράζεις όσα νιώθεις, αλλά δε βλέπεις ανταπόκριση, θα πρέπει να θορυβηθείς. Δε σου αξίζει τέτοιος άνθρωπος σε καμία περίπτωση.


Οι σχέσεις είναι δύσκολες, αλλά παρά τα όποια έμποδια, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι και υγιείς. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και θέληση για να διατηρηθεί ένας δεσμός. Κι όταν υπάρχει καλή διάθεση κι από τους δύο, τα πάντα είναι δυνατά. Μην αναλώνεσαι σε ένα άτομο που δε σου αξίζει. Όταν αναγνωρίσεις τα πρώτα προβληματικά στοιχεία, δώσε ένα τέλος, πριν να είναι αργά.

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET