ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν είσαι αρκετά υγρή κατά τη διάρκεια του σεξ; 7 πιθανές αιτίες που συμβαίνει αυτό!

Υπάρχουν ένα σωρό σωματικοί και ψυχολογικοί λόγοι που εξηγούν το γεγονός ότι ενώ έχεις σεξουαλική διάθεση, ο κόλπος σου δεν είναι στην ίδια φάση.

Mademoisex

11 Ιουνίου, 2019

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν εντύπωση όσον αφορά τη γυναικεία φύση και σίγουρα ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι ο κόλπος λιπαίνεται και ενυδατώνεται από μόνος του. Όπως θα γνωρίζεις ήδη, η λίπανση παίζει μεγάλο ρόλο στο σεξ και είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στην απόλαυση. Δυστυχώς όμως, εκεί που την έχεις περισσότερη ανάγκη από ποτέ, αποφασίζει να σου κάνει χαλάστρα.

Το ότι ορισμένες φορές δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας «εκεί κάτω», δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχεις ερεθιστεί.

Υπάρχουν ένα σωρό σωματικοί και ψυχολογικοί λόγοι που εξηγούν το γεγονός ότι ενώ έχεις σεξουαλική διάθεση, ο κόλπος σου δεν είναι στην ίδια φάση. Αρκεί να έχεις υπόψη ότι 4 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από ξηρότητα του κόλπου, ενώ μεγάλο ποσοστό δεν έχει καταφέρει να έρθει σε οργασμό στη σεξουαλική του ζωή.

Αυτές είναι λοιπόν, οι πιο πιθανές αιτίες που ο κόλπος σου δεν είναι τόσο υγρός όσο θα έπρεπε, κατά τη διάρκεια του σεξ:

#1 Kαπνίζεις σα φουγάρο

Μάλλον κάποια θα κόψει το τσιγάρο μαχαίρι μετά από αυτό. Το κάπνισμα ανάμεσα στις εκατοντάδες άλλες αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τον οργανισμό, μπορεί να αποτελεί βασική αιτία για την ξηρότητα του κόλπου. Μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στον κόλπο. Για να υγρανθεί μία γυναίκα, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και στον άνδρα. Η στύση προέρχεται από τη μεγάλη συγκέντρωση αίματος στην περιοχή. Αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερη η πίεση του αίματος, τόσο μεγαλύτερη και η λίπανση.

#2 Κι αν είναι παρενέργειες από τα φάρμακα που παίρνεις;

Υπάρχουν ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές, ειδικότερα εκείνες που σχετίζονται με αλλεργίες ή με το άσθμα, που προκαλούν ξηρότητα στον κόλπο. Είναι δουλειά του γιατρού σου να σε ενημερώνει για όλους τους κινδύνους των φαρμάκων που παίρνεις, αλλά και δική σου υποχρέωση να κάνεις ερωτήσεις και να είσαι απόλυτα ενημερωμένη για οτιδήποτε σου χορηγείται και τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σου.

#3 Κάποια λοίμωξη τριγυρίζει τον κόλπο σου

Όταν έχεις κάποια λοίμωξη (βλ. ουρολοίμωξη, κολπίτιδα, μυκητίαση), το pH αλλάζει, με αποτέλεσμα η ισορροπία να διαταράσσεται και η υγρασία να κάνει φτερά. Γενικά κορίτσια, το σεξ για όσο έχετε κάποια λοίμωξη στον κόλπο, είναι απαγορευτικό. Ελπίζω να έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον/τη γυναικολόγο σας. Υπάρχει κίνδυνος να «κολλήσετε» και τον σύντροφό σας, αλλά εκτός αυτού, επειδή ο οργανισμός προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ο κόλπος υπολειτουργεί.

#4 Είσαι φουλ στρεσαρισμένη

Ο οργανισμός ξέρει και αντιδρά. Όταν για τους χι,ψι λόγους περνάς μία περίοδο έντονου στρες, αυτό αντανακλάται στον οργανισμό σου και δη, στον κόλπο σου. Όταν δεν μπορείς να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέρα από τα προβλήματά σου, είναι φυσικό κι επόμενο να μην μπορείς να ερεθιστείς. Ούτε καν το λιπαντικό δε θα βοηθήσει σ’ αυτήν την περίπτωση, πόσο μάλλον να έχεις έναν οργασμό όπως άλλες φορές. Τις μέρες που έχεις αυξημένο άγχος λοιπόν, φρόντισε να κάνεις πράγματα που να σε ευχαριστούν. Κοιμήσου, φάε καλά, δες σειρές και ταινίες και πολύ σύντομα θα είσαι περδίκι.

#5 Δε νιώθεις άνετα με το σώμα σου

Το καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα από τον ίδιο σου τον εαυτό, έτσι; Όταν λοιπόν δε νιώθεις άνετα ούσα γυμνή, ο κόλπος σου το αντιλαμβάνεται και προσαρμόζεται αναλόγως. Δε λιπαίνεται με τίποτα δηλαδή. Δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να μην έχει ατέλειες ή ανασφάλειες. Το θέμα είναι να τις αγκαλιάζεις κι όχι να τις αφήνεις να σε επηρεάζουν αρνητικά. Δε λέει να θες πολύ έναν άνθρωπο, αλλά παρόλα αυτά να μην ερεθίζεσαι, επειδή έχεις «δηλητηριάσει» το μυαλό σου.

#6 Κι όμως μπορεί να φταίει το σαπούνι σου

Εμάς τα κορίτσια μας πιάνει πολλές φορές μία μανία ότι ο κόλπος μας μυρίζει κάπως περίεργα ή δε φροντίζουμε σωστά την υγιεινή του. Μέσα στην απελπισία μας, αγοράζουμε προϊόντα καθαρισμού της περιοχής (βλ. σαπούνια, λοσιόν), που δεν έχουμε ιδέα πώς ακριβώς λειτουργούν κι αν τελικά καταλήγουν να είναι επιζήμια για την υγεία μας. Φίλη μου, ο κόλπος καθαρίζεται αυτόματα από μόνος του. Με άφθονο νερό και ένα ουδέτερο σαπούνι που δεν προκαλεί αλλεργίες, είσαι μία χαρά. Το λάθος σαπούνι από την άλλη, εξηγεί το γεγονός ότι έχεις ξηρασία εκεί κάτω.

#7 Στην τελική ίσως να μην φταις εσύ, αλλά το αγόρι σου

Εάν είσαι σίγουρη ότι τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει, τότε το θέμα είναι κυρίως εγκεφαλικό και σε δεύτερη μοίρα, φταίει και το αγόρι σου. Ίσως δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τα κουμπιά σου ή τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο καλός στο σεξ. Όπως κι αν έχει, κάνε μία ειλικρινή συζήτηση μαζί του σχετικά άμεσα, για να μπορέσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει. Γιατί για να λέμε αλήθειες, αν δεν μπορείς καλά καλά να υγρανθείς, πώς ακριβώς θα κάνεις σεξ;


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

DIGITAL

To Instagram φέρνει τα Notes στα stories και θυμηθήκαμε εποχές Facebook status!

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET