ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Demisexual | O καινούριος όρος για τον τον σεξουαλικό προσανατολισμό που υιοθετούν όλο και περισσότεροι νέοι

Μετά τους ασέξουαλ, τους μπαϊσέξουαλ, τους μετροσέξουαλ κλπ., στο λεξιλόγιο της σεξουαλικότητας προστέθηκε ένας νέος όρος. Πρόκειται για τους demisexual, ανθρώπους που θεωρητικά ανήκουν στο φάσμα της μη σεξουαλικότητας, σε αντίθεση όμως με όσους δηλώνουν ασέξουαλ, οι demisexual μπορούν να νιώσουν σεξουαλική έλξη και να απολαύσουν το σεξ, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες […]

Neopolis Team

10 Δεκεμβρίου, 2016

Μετά τους ασέξουαλ, τους μπαϊσέξουαλ, τους μετροσέξουαλ κλπ., στο λεξιλόγιο της σεξουαλικότητας προστέθηκε ένας νέος όρος.

Πρόκειται για τους demisexual, ανθρώπους που θεωρητικά ανήκουν στο φάσμα της μη σεξουαλικότητας, σε αντίθεση όμως με όσους δηλώνουν ασέξουαλ, οι demisexual μπορούν να νιώσουν σεξουαλική έλξη και να απολαύσουν το σεξ, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Ποιες είναι αυτές; Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουν σχηματίσει δυνατό συναισθηματικό δέσιμο.

Demisexual είναι κάποιος που έλκεται ερωτικά από κάποιον σε ένα δεύτερο επίπεδο έλξης. Οι demisexuals πρέπει να έχουν αναπτύξει προηγουμένως συναισθηματικές συνδέσεις με κάποιον για να νιώσουν ερωτικά μαζί του. Με λίγα λόγια, οι demisexuals δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν έλκονται σεξουαλικά από αυτήν.

Η σεξουαλικότητα είναι μια εντελώς προσωπική υπόθεση. Κάποιος που δηλώνει demisexual, μπορεί να έχει βρει το άτομο που ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες του.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις ανθρώπων που δηλώνουν ότι απεχθάνονται ακόμα και την ιδέα του σεξ.

Με απλά λόγια, demisexual είναι όσοι ισχυρίζονται ότι επιλέγουν ερωτικό σύντροφο με βάση την προσωπικότητά του.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET