ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χημικό Κρήτης: Φοιτητής πάει αδιάβαστος στην εξεταστική, γράφει μαντινάδα στον καθηγητή!

Στο «Μα πράμα δε θυμάμαι» ταυτιστήκαμε περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε.

Neopolis Team

25 Ιουνίου, 2024

Η εαρινή εξεταστική, και ειδικά η φετινή που φτάνει σχεδόν μέχρι Αύγουστο για κάποιους, δεν μας πετυχαίνει σε mood διαβάσματος. Φταίει που είναι καλοκαίρι και το μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορεί να κάνει focus το μυαλό είναι οι διακοπές, τα μπάνια, τα κοκτέιλ και οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων πέρα από σημειώσεις και συγγράμματα.

Εξαιτίας αυτών ωστόσο, μας πετυχαίνει σε ένα θετικό mood γενικότερα, αποτέλεσμα του οποίου είναι οι καθηγητές να συναντούν γραπτά σαν τα παρακάτω. Στη χειμερινή εξεταστική δεν θα μας πετύχεις εύκολα να κάνουμε αστειάκια στο γραπτό που ξέρουμε ότι θα μας πάνε για Σεπτέμβρη.

Τον Ιούνιο από την άλλη, τα πάντα φαίνονται διαφορετικά. Θα το θέσω αλλιώς: αν το ‘LALALA’ της Σάττι ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο μέσος φοιτητής στην καλοκαιρινή εξεταστική. Plus, φέτος συμπίπτει και με το EURO, οπότε είναι υπερβολικά πολλοί οι περισπασμοί για να καταφέρουμε να διαβάσουμε.

Με αυτή τη διάθεση λοιπόν, ένας φοιτητής του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης πήγε μέχρι τη σχολή να γράψει το μάθημα του Εργαστηρίου Οργανικής Χημείας, και κατέληξε να αφιερώνει μια μαντινάδα στον καθηγητή του, που αντικειμενικά τώρα άξιζε ένα 5 έστω για την έμπνευση.

Ωσάν αρχαιολόγοι μπροστά σε πλάκα με μινωική γραφή, καταφέραμε εν τέλει να βγάλουμε άκρη με τους στίχους του φοιτητή, οι οποίοι λένε:

Θέματα βάλατε βατά

Μα δεν έχω διαβάσει

Κόψτε με να ‘ρθω για βαθμό

Για δε μου πάει η βάση…

Τα θέματα είν’ εύκολα

Μα πράμα δε θυμάμαι

Το Euro έβλεπα οψές

και για Σεπτέμβρη πάμε!

Ο καθηγητής Δρ. Αντώνης Κουβαράκης, ΕΔΙΠ Οργανικής Χημείας, παραδέχεται στο Cretalive πως ο φοιτητής του έχει έμφυτο ταλέντο στιχουργικής και το να συνδιαλέγεται κανείς με άτομα που έχουν ποικιλία στη σκέψη τους είναι πολύ θετικό! Δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον βαθμό που θα βάλει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η βάση δεν θα ικανοποιήσει τον φοιτητή.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET