ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλή θέση για την Αθήνα στις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, καμία εντύπωση!

Εγκληματικότητα - εγκληματοφοβία: 1-0

Neopolis Team

16 Ιανουαρίου, 2023

Η Αθήνα έχει αρχίσει να χάνει έδαφος στις λίστες. Από εκεί που φιγούραρε ανάμεσα στις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και στις 53 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς, ξαφνικά γίνεται κακή επιλογή για έναν single, καθώς επίσης δεν εμπνέει καθόλου ασφάλεια.

Και εύλογα αναρωτιέσαι: άρα πώς γίνεται να αποτελεί μία από τις καλύτερες πόλεις για να ζεις, αν δεν είναι ασφαλής; Έλα μου ντε, θα σου απαντήσουμε εμείς…

Εν τω μεταξύ, η θέση που βρέθηκε η πρωτεύουσα όσον αφορά την ασφάλεια είναι ιδιαίτερα χαμηλή, αφού τη συναντάμε στην 313η θέση σε σύνολο 416 χωρών. Τα σκορ που σημείωσε για να βρεθεί εκεί είναι 55,9 στον δείκτη εγκληματικότητας και 44,1 στον δείκτη ασφάλειας. Κατά κύριο λόγο δηλαδή, επικρατεί εγκληματικότητα. Δούλεψε η αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους. 🤡

Για να νιώσουμε ακόμα χειρότερα, η Αθήνα όχι μόνο σημείωσε κακό σκορ στην έρευνα του Numbeo, αλλά χαμηλότερο από πόλεις της Κολομβίας, του Παναμά, του Εκουαδόρ και του Ιράν. Στον αντίποδα, τα πήγε καλύτερα από το Παρίσι, καθώς και άλλες πόλεις της Γαλλίας, ενώ στις τελευταίες θέσεις συναντάμε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Not exactly the Αmerican dream για το οποίο μιλάνε.

Στη λίστα βρέθηκε και η Θεσσαλονίκη, ελάχιστα πιο πάνω από την πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα στο #286.

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, από τη στιγμή που η επικαιρότητα αποτελείται καθημερινά από τέτοιες ειδήσεις, αλλά να, έχουμε τουλάχιστον ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τους φόβους μας απέναντι σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα αλλά εγκληματοφοβία.

Όσο για τις καλύτερες επιδόσεις στη λίστα, τις σημείωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Άμπου Ντάμπι να πιάνει κορυφή. Αποτελεί την πόλη με τα λιγότερα καταγεγραμμένα εγκλήματα, η οποία προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους της. Ακολούθησαν η Ντόχα στο Κατάρ, η Ταϊπέι στην Ταϊβάν, καθώς και το Ατζμάν και η Σάρτζα που επίσης βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET