ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Νιώθεις μπερδεμένος με τη σεξουαλικότητά σου; Πώς να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση!

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να νιώθεις μπερδεμένος με τη σεξουαλική σου ταυτότητα. Το λάθος είναι να φοβάσαι και να μην κάνεις κάτι γι' αυτό!

Mademoisex

6 Νοεμβρίου, 2018

Το ζήτημα της σεξουαλικότητας είναι περίπλοκο. Ο καθένας μας αρχίζει να ανακαλύπτει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό για πρώτη φορά στην εφηβεία. Εκεί ανάλογα με τα ερεθίσματα και τις προτιμήσεις, συνειδητοποιεί αν τον ελκύουν ερωτικά, άτομα του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Για κάποιους, η προτίμηση είναι ξεκάθαρη και διακρίνονται σε straight ή gay.

Υπάρχουν όμως και άτομα, τα οποία αισθάνονται μπερδεμένα και πιστεύουν ότι η σεξουαλικότητά τους είναι ρευστή, επομένως δεν μπορούν να καταλάβουν τι τελικά τους αντιπροσωπεύει.

Έτσι, ξεκινούν να αποκτούν σεξουαλικές εμπειρίες και με τα δύο φύλα, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν πού ανήκουν. Αυτός ο τρόπος είναι και ο πιο βέβαιος, για να μπορέσει κανείς να ανακαλύψει ξεκάθαρα τη σεξουαλικότητά του. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό ή το κατακριτέο σ’ αυτό.

Αν νιώθεις κι εσύ μπερδεμένος/η με τη σεξουαλικότητά σου και δεν έχεις ακόμη εντοπίσει την προτίμησή σου, τότε τα παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσουν:

1 | Πάρε το χρόνο σου και μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα

Είναι λογικό να βρίσκεσαι σε σύγχυση και να αισθάνεσαι μπερδεμένος/η. Οτιδήποτε κι αν νιώθεις, μην το κρατάς μέσα σου, γιατί θα έρθει η μέρα που θα εκραγείς, επειδή απλά δεν πάει άλλο. Νευρίασε, φώναξε, κλάψε, νιώσε ότι είσαι διαφορετικός/ή. Μην καταπιέζεις σε καμία περίπτωση τα συναισθήματά σου. Πάνω από όλα μην απομονώσεις ο/η ίδιος/α τον εαυτό σου. Οι φίλοι σου θα καταλάβουν. Είναι οκ να είσαι μπερδεμένος/η στην τελική.

2 | Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, αλλά και με τους άλλους

Η ειλικρίνεια πρέπει να είναι το όπλο σου, αλλά κι ο προστάτης σου. Με οποιονδήποτε άνθρωπο κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις μία σεξουαλική εμπειρία, οφείλεις να τον/την ενημερώσεις για τη φάση που περνάς. Πρέπει να γνωρίζει ότι είσαι σε αναζήτηση της ταυτότητάς σου και δεν έχεις ακόμη καταλήξει. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείς κάποιον, χωρίς να ξέρει την αλήθεια για εσένα. Οτιδήποτε κι αν δοκιμάσεις, θα πρέπει να γίνεται συναινετικά, να υπάρχει δηλαδή αμοιβαία θέληση κι από τις δύο πλευρές.

3 | Δε χρειάζεται να βάλεις ταμπέλα στον εαυτό σου στην τελική

Μπορεί να έχεις αποκτήσει σεξουαλικές εμπειρίες με άτομα και των δύο φύλων, κι ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ίσως σε ελκύουν τελικά εξίσου και τα δύο φύλα. Τέλεια. Όπως κι αν έχει, δεν είσαι αναγκασμένος/η να δηλώνεις μία και μόνο σεξουαλική ταυτότητα στους άλλους. Έχεις τη δική σου προσωπικότητα, χαρακτήρα, ιδεολογία, σεξουαλικότητα και αν θεωρείς ότι δε χαρακτηρίζεται από καμία ταμπέλα, τότε έτσι θα είναι.

4 | Αποδέξου τον εαυτό σου

Δεν είναι απαραίτητο να ανήκεις σε κάποιο από τα κουτάκια όπου η κοινωνία προσπαθεί να μας βάλει όλους. Επειδή είσαι κάτι το διαφορετικό, φαντάζει δύσκολο στους άλλους να σε αποδεχτούν, μιας και δεν έχουν συνηθίσει να το κάνουν. Μη σε νοιάζει η γνώμη τους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται με το τι κάνεις στο κρεβάτι σου. Αυτή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και μονάχα η δική σου άποψη είναι αυτή που μετράει. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για τον εαυτό σου παρά μόνο εσύ. Η εικόνα που δείχνεις στους άλλους είναι αυτή που τελικά δημιουργούν εκείνοι για εσένα. Επομένως, τα πάντα είναι στο χέρι σου.

5 | Μην ξεχνάς να αγαπάς, για να αγαπιέσαι

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή μας που μας αγαπάνε ό,τι και να γίνει. Μας αγαπάνε χωρίς όρους κι ανταλλάγματα. Αυτοί είναι οι γονείς μας, οι φίλοι μας, το ταίρι μας. Κάθε φορά που νιώθεις απομονωμένος/η, μόνος/η ή ότι κανείς δε σε καταλαβαίνει, να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που σε αποδέχεται έτσι όπως είσαι κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά σου, γιατί είσαι πολλά παραπάνω από αυτό.

Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET