ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης: «Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος να παίζει η μουσική μέχρι τις 7 το πρωί!»

Κομμένα και τα ξενύχτια...

Neopolis Team

11 Ιουλίου, 2022

Μυριζόμαστε κουβεντούλα μεταξύ δημάρχων Νοτίων Προαστίων και Αθηνών τις προηγούμενες μέρες, και η επιρροή αυτής είναι ξεκάθαρη στις δηλώσεις του κ. Μπακογιάννη.

Ήταν αρχές καλοκαιριού όταν ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, έθετε αυστηρά χρονικά όρια στη νυχτερινή διασκέδαση της παραλιακής, και τώρα οι αποφάσεις του γίνονται έμπνευση για τον δήμαρχο της Αθήνας.

Ξύπνα Έλληνα, σου κόβουν την καλοπέραση!

Για την ακρίβεια, όντως όλα γίνονται για να μπορεί να κοιμηθεί ο κόσμος αλλά και για να κρατηθεί η πόλη σε ένα επίπεδο, που δε θα θυμίζει Μύκονο ας πούμε. Actual λόγια του κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8:

Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος. Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε.

Η αναστάτωση έχει προκληθεί επειδή η μουσική κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες (6:30 – 7:00), με τον δήμαρχο να τονίζει ότι οι άδειες που παρέχονται στα εν λόγω μαγαζιά δεν προβλέπουν πουθενά κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε βέβαια πως η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της Αθήνας σέβονται τους κανόνες, ενώ οι εξαιρέσεις έρχονται κυρίως από το Γκάζι. Στα στέκια της νεολαίας με λίγα λόγια, η οποία κατηγορείται και για άλλα δυσάρεστα τελευταία.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηνών αναφέρθηκε και στο κλείσιμο των δρόμων που σύμφωνα με στοιχεία, έχει πραγματοποιηθεί 164 φορές το περασμένο εξάμηνο, μόνο στην πρωτεύουσα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «μη βιώσιμη».

«Εμείς λοιπόν είπαμε τρία πράγματα: Πρώτον, ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται οι αθλητικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τις εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες. Προφανώς, κανείς δεν αμφισβητεί την πολύ καλή πρόθεση των διοργανωτών και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι σημαντικές διοργανώσεις, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της πόλης. Δεύτερον, χρειαζόμαστε μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ταυτόχρονα θα διασφαλίζει ότι δεν θα γίνεται τίποτα στα όρια του δήμου χωρίς την άδεια του δήμου της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο προφανές. Και, τρίτον, ότι έχουμε έναν νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί και φέρνει μία λογική στις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Δεν αρνείται το δικαίωμα κανενός, το αντίθετο. Λέει, όμως, ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας: Ανάλογα με το πόσοι είστε, τόσες λωρίδες θα καταλαμβάνετε. Αυτός ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET