Μουσική

Ένα παιδικό τραγούδι «εκθρόνισε» το Despacito από την κορυφή του YouTube, ποιος να το περίμενε!

Δεν ξέρουμε ποιο είναι χειρότερο...

Δήμητρα Πραντάλου

9 Νοεμβρίου, 2020

Υπάρχουν εκείνα τα τραγούδια που έχουμε συνδέσει με κάποια ξεχωριστή στιγμή της ζωής μας, εκείνα που αγαπάμε να ακούμε όταν έχουμε τις μαύρες μας ή είμαστε πολύ χαρούμενοι κι εκείνα που στο άκουσμα και μόνο του ρυθμού τους, φτάνουμε στα όριά μας.

Και το ‘Despacito‘ είναι ένα από αυτά, αν και η λίστα είναι μεγάλη. Κυκλοφόρησε το 2017 – πόσο μακρινό φαίνεται τώρα βρε παιδιά – και για περισσότερο από ένα χρόνο έπαιζε παντού. ΠΑΝΤΟΥ όμως. Ξέρετε, τότε που βγαίναμε να διασκεδάσουμε και χορεύαμε σαν να μην υπήρχε αύριο.

Η επιτυχία των Luis Fonsi και Daddy Yankee κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στο YouTube, με πάνω από 7 δισεκατομμύρια views και χωρίς κανένα άλλο τραγούδι να γίνει ικανό να το ρίξει από τον θρόνο. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, που τα δεδομένα άλλαξαν.

Διότι, ναι, το πιο δημοφιλές video όλων των εποχών έπεσε στη δεύτερη θέση μετά από τρία χρόνια και την κορυφή κατέκτησε ένα άλλο τραγούδι που επίσης δεν αντέχουμε με όλο μας το είναι. Αντιθέτως, τα πιτσιρίκια το λατρεύουν.

Θα μπορούσε να είναι ένα τραγούδι κάποιου αγαπημένου καλλιτέχνη, όμως όχι. Το παιδικό ‘Baby Shark‘ είναι αυτό που έκανε την ανθρωπότητα να κολλήσει και να το φέρει στην πρώτη θέση.

Στο μεταξύ, κάθε άλλο παρά φρέσκο δεν είναι, μιας και στο YouTube ανέβηκε τον Ιούνιο του 2016. Πού να ήξερε τότε η Hope Segoine, που σήμερα είναι 14 ετών, και η Νοτιοκορεατική εταιρία εκπαιδευτικού περιεχομένου Pinkfong, ότι κάποια χρόνια αργότερα το Baby Shark θα κατέγραφε πάνω από 7 δις προβολές, περισσότερες από το Despacito.

FUN ZONE

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET