Αυτό είναι το πιο καυτερό παγωτό έβερ και για να το δοκιμάσεις, πρέπει να είσαι άνω των 18!


Ποτέ δε λέμε όχι σε γευστική δοκιμή παγωτών. Θα ήταν πραγματική ιεροσυλία. Ωστόσο για το παρακάτω έχουμε κάποιους ενδοιασμούς και υποψιαζόμαστε πως το ίδιο θα συμβεί και σε ‘σένα.

Πρόκειται για τη νέα γεύση παγωτού ‘Respiro del Diavolo’ (η ανάσα του διαβόλου) που σερβίρεται στο Aldwych Cafe & Ice Cream Sallor, ένα καφέ στη Γλασκώβη. Όπως καταλαβαίνεις, η ονομασία δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία.

Το εν λόγω παγωτό, είναι δροσερό μεν, αλλά και πολύ καυτερό δε. Η παραγωγή του γίνεται από ένα μυστικό μείγμα πιπεριών τσίλι, μεταξύ των οποίων και της ‘Carolina Reaper’ που είναι 500 φορές πιο πικάντικη από το ταμπάσκο.

Η ‘Carolina Reaper’ θεωρείται η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο με κατάταξη 1,569,300 στην κλίμακα οξύτητας και αψάδας Scoville. Η κλίμακα Scoville μετρά τη συγκέντρωση των πιπεριών σε καψαϊκίνη σε μονάδες θερμότητας και το 1,569,300 αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει!

Πραγματικά δε βρίσκουμε τον λόγο που πρέπει κάποιος να δοκιμάσει κάτι δροσερό και παράλληλα τόσο καυτερό, ωστόσο όποιος το ψήνει να βάλει τον εαυτό του στη διαδικασία να κατακαεί, πρέπει όχι μόνο να έχει συμπληρώσει τα 18 έτη, αλλά και να υπογράψει ένα έγγραφο που απαλλάσσει το καφέ από κάθε ευθύνη σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού η ασθένειας.

Οι ιδιοκτήτες πάντως αναφέρουν πως η συνταγή προέρχεται από την Ιταλία, όπου το φαγητό ήταν κάποτε ένδειξη γενναιότητας. Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET