fbpx

5 απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου εν μέσω εξεταστικής!


Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο απαιτητικές περιόδους μέσα στον χρόνο για έναν φοιτητή είναι αυτές των εξεταστικών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την επαναληπτική εξεταστική, εκείνη που επιστρέφεις από τις διακοπές.

Αρχές Σεπτεμβρίου, οι ζέστες καλά κρατούν, το κορμί και το μυαλό ακόμη ταξιδεύει στα νησιά, τα κοκτεϊλάδικα και τις παραλίες. Δυστυχώς όμως, οι υποχρεώσεις επέστρεψαν και σε κρατούν βιδωμένο/η στην καρέκλα του γραφείου σου με το κεφάλι χωμένο στα βιβλία. Μπόρα είναι, θα περάσει…

Το μόνο κακό με το διάβασμα είναι ότι σε αναγκάζει να βρίσκεσαι για πολλές ώρες καθισμένος/η σε μια καρέκλα, με σκυμμένο κεφάλι και την σπονδυλική σου στήλη σε κάμψη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι μυς του αυχένα αλλά και της πλάτης.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι κι αποδείχθηκαν σοφοί. Γι’ αυτό λοιπόν, τόνωσε το σώμα και το πνεύμα σου και δες τις επιδόσεις σου να βελτιώνονται τόσο στις εξετάσεις όσο και στην εμφάνιση σου.

Διαλέξαμε για σένα 5 ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν τον κορμό σου και παράλληλα, θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα από το διάβασμά σου:

#1 Σανίδες (planks)

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ενδυνάμωση του κορμού, είναι οι σανίδες.

c8c8d005148ae77fa95ca597f0d5447e

Ξάπλωσε στο έδαφος σε πρηνή θέση (μπρούμυτα), τοποθέτησε τους αγκώνες σου κάτω από τους ώμους και σήκωσε τη λεκάνη σου παράλληλα στο έδαφος με τα γόνατα και τις μύτες των ποδιών να ακουμπάνε στο έδαφος στο άνοιγμα της λεκάνης. Για καλύτερη προστασία και σταθεροποίηση της μέσης, σφίξε τους γλουτούς σου και τράβηξε μέσα τον αφαλό.

Εάν θέλεις να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης, σήκωσε τα γόνατά σου από το έδαφος και στηρίξου στις μύτες των ποδιών.

Επανέλαβε την άσκηση 4 φορές, προσπαθώντας να παραμείνεις σταθερός/ή για 10″-15″. Όσο δυναμώνεις, αύξησε τη διάρκεια.


#2 Κοιλιακοί (ροκανίσματα)

1447da5dbda20db20fe928c26a26afa1

Ξάπλωσε στο έδαφος σε ημιύπτια κατάκλιση (ανάσκελα) με τα πέλματα σου να πατάνε στο έδαφος στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι, για τη σωστή στήριξη του αυχένα. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή, κάμψε τον θώρακά σου μέχρι το σημείο που θα ξεκολλήσουν οι ωμοπλάτες από το έδαφος.

Εάν θέλεις να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης, πρόσθεσε στην κίνηση και τα πόδια σου, στρίβοντας τον κορμό σου προς το αντίθετο πόδι εναλλάξ.

→ Επανέλαβε 20 με 30 φορές για 4 σετ.


#3 Push-Ups (κάμψεις)

Πέσε και παίρνε… Γύμνασε κορμό, χέρια και πλάτες με την πιο απλή άσκηση.

Pushup

 

Τοποθέτησε τις παλάμες σου στο έδαφος στο άνοιγμα των ώμων. Ο κορμός σου πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία και τα γόνατα να ακουμπάνε κάτω, στο άνοιγμα της λεκάνης. Δώσε ώθηση προς τα επάνω αποκλειστικά με τα χέρια και στη συνέχεια, κατέβασε τον κορμό σου ελεγχόμενα προς τα κάτω, χωρίς να ακουμπήσει το στήθος σου στο έδαφος. Κράτησε σταθερό τον κορμό σου σε ευθεία και μην κρεμάς το κεφάλι σου.

Εάν θέλεις να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης, ξεκόλλησε τα γόνατα από το έδαφος και στηρίξου στις μύτες των ποδιών.

→ Επανέλαβε 10 με 12 φορές για 4 σετ.


#4 Squat (κάθισμα)

Μία από τις πιο βασικές ασκήσεις για όλο το κορμί, αλλά και της μεγαλύτερης μυικής ομάδας του σώματος που είναι τα πόδια, είναι τα καθίσματα.

squat

Τοποθέτησε τα πόδια σου λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης και στρίψε τις μύτες ελαφρώς προς τα έξω. Ίσια η πλάτη, έξω το στέρνο, βλέμμα ευθεία μπροστά, ρίξε το βάρος στις φτέρνες και άσε τη λεκάνη σου να κατέβει μέχρι να φτάσει στην ευθεία με τα γόνατα. Για καλύτερη ισορροπία, χρησιμοποίησε τα χέρια σου αφήνοντας να αιωρηθούν μέχρι το ύψος του ώμου.

→ Επανέλαβε 20 με 30 φορές για 4 σετ.


#5 Μάτια

Ναι, τα μάτια. Μην ξεχνάς πως το σώμα μας αποτελείται από 654 μυς, συμπεριλαμβανομένων κ των οφθαλμοκινητικών μυών.

Τοποθέτησε μια ζέστη κομπρέσα στην περιοχή των ματιών για 5 λεπτά. Η ζεστασιά που εκπέμπεται, στην ουσία χαλαρώνει αυτούς τους εσωτερικούς μύες των ματιών που έχουν κουραστεί.


Extra tip: Εάν έχεις τη δυνατότητα, χρησιμοποίησε αντί για καρέκλα μια fit-ball (ελβετική μπάλα). Θα δυναμώσεις του στηρικτικούς μύες της σπονδυλικής στήλης και θα εξασφαλίσεις μια πιο σωστή στάση σώματος καθ όλη τη διάρκεια του διαβάσματος.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και τα αποτελέσματα, τόσο στο κορμί σου όσο και στις εξετάσεις, είναι εγγυημένα. Stay fit!

Καλή επιτυχία!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET