ΕΛΛΑΔΑ

Αρχές Ιουνίου θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά – Οι νέοι κανόνες που θα επιβληθούν!

Θα συνηθίσουμε στη νέα καθημερινότητα, πού θα πάει!

Όπως πολύ καλά θα έχετε καταλάβει, το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται διαφορετικό από πολλές απόψεις. Ακόμα κι όταν τα περιοριστικά μέτρα θα φύγουν εντελώς από τη ζωή και την καθημερινότητά μας, οι συνήθειες που είχαμε σίγουρα δεν πρόκειται να είναι οι ίδιες. Αξέχαστες στιγμές μας περιμένουν, με λίγα λόγια.

Ανάμεσα στις πολλές εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε το καλοκαιράκι, όπως οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με παγωτό στο χέρι, διακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου και βουτιές σε καταγάλανα νερά, είναι και η παρουσία μας στα θερινά σινεμά.

Δηλώνουμε λάτρεις και κάθε τέτοια εποχή ανυπομονούμε να φορέσουμε τη ζακέτα μας και να πάμε στο Cine Paris και να απολαμβάνουμε ταυτόχρονα την οθόνη και την αθηναϊκή θέα.

Οι θερινοί κινηματογράφοι, όταν με το καλό ανοίξουν, πράγμα που αναμένεται να συμβεί κατα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και δεν κάνουμε την πατάτα μας , δε θα αποτελέσουν εξαίρεση στους νέους κανόνες που θα επιβληθούν και τα ειδικά μέτρα προστασίας.

Έτσι, λοιπόν, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των καθισμάτων θα είναι το 1,5 μέτρο και η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα δεν θα ξεπερνά το 60% της συνολικής. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θερινοί κινηματογράφοι θα ανοίξουν, καθώς και το ποιες ταινίες θα προβληθούν.

Όπως συμβαίνει ωστόσο με τους περισσότερους κλάδους, έτσι και οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα από το lockdown, αλλά δεν είναι κάτι που θα αλλάξει δραματικά την εικόνα αυτή εξαιτίας της πανδημίας.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες, που ήταν και οι πρώτες που έκλεισαν από την πανδημία, και θα κρατήσει εξίσου και μετά το καλοκαίρι. Η μείωση των θεατών και η δυσπιστία του κόσμου να εμπιστευτεί ξανά τους κλειστούς χώρους, οδήγησε τους αιθουσάρχες να κάνουν ήδη εκκλήσεις στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη των κινηματογραφικών αιθουσών.

Θα συνηθίσουμε στη νέα καθημερινότητα, πού θα πάει!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET