ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΘ | Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ.

Μετά από πρόταση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κ. Μήτκα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζ.Κ. Γιούνκερ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος της Νομικής.  Για την επιλογή του σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει και της οποίας προΐσταται, είναι η πρώτη φορά που με την έναρξη […]

Default avatar

Guest Author

16 Ιουνίου, 2017

Μετά από πρόταση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κ. Μήτκα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζ.Κ. Γιούνκερ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος της Νομικής. 

Για την επιλογή του σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει και της οποίας προΐσταται, είναι η πρώτη φορά που με την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας (2009) συγκροτήθηκε ως ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που η νομιμοποίησή του εν μέρει αντλείται, ευθέως, από τη βούληση των ευρωπαίων πολιτών, όπως αυτή εκδηλώνεται με την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία κάθε πέντε χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, αναγνωρίζεται η προσφορά του τόσο σε νομικό όσο και γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τελετή απονομής του ακαδημαϊκού τίτλου θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου 2017. 

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ: 

«Στην καμπή που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της Ευρώπης ανάμεσα στη στασιμότητα και την παρακμή, ο Jean-Claude Juncker υπερασπίζεται το άρρηκτο του δεσμού που πρέπει να συνδέει τα κράτη μέλη μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο. Στο πλαίσιο της μόνιμης έντασης που βρίσκεται η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ένωση, αταλάντευτα επιμένει ότι η διάρρηξη αυτών των σχέσεων μόνον ηττημένους θα έχει, τόσο στη μια όσο και την άλλη μεριά της σχέσης».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET