ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Η ΔΑΠ καταγγέλει φοιτητική παράταξη ότι κρέμασε μέλος της σε τοίχο μετά από αντιπαράθεση!

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Νομικής Σχολής, με μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και EAAK- CONTRA LEGEM. Σύμφωνα με καταγγελία της μπλε παράταξης, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί ενός ψηφίσματος, τα μέλη των Contra Legem ξεκίνησαν φραστική επίθεση προς τα μέλη της ΔΑΠ, ενώ δε δίστασαν να προχωρήσουν και […]

Neopolis Team

6 Νοεμβρίου, 2019

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Νομικής Σχολής, με μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και EAAK- CONTRA LEGEM.

Σύμφωνα με καταγγελία της μπλε παράταξης, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί ενός ψηφίσματος, τα μέλη των Contra Legem ξεκίνησαν φραστική επίθεση προς τα μέλη της ΔΑΠ, ενώ δε δίστασαν να προχωρήσουν και σε σωματική βία.

Αναφορικά πάντα με τα όσα διαβάζουμε, γιατί όποιος δεν είναι μπροστά σε ένα περιστατικό δεν μπορεί να κρίνει ή να σχολιάσει, μέλος της αγωνιστικής παράταξης στρίμωξε και κρέμασε στον τοίχο μέλος της ΔΑΠ, επειδή ήθελε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Το κλασσικό που όταν κάποιος θέλει να μπει στη μέση για να μην πιαστούν στα χέρια οι άλλοι, την πληρώνει πάντα αυτός.

Για να πούμε την αλήθεια βέβαια, αυτό δεν είναι ένα περιστατικό που μας ρίχνει απότομα απ’ τα σύννεφα. Τέτοια παρόμοια γίνονται κατ’ εξακολούθηση και ακριβώς επειδή ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων δεν είναι ουσιαστικός προς τους υπόλοιπους φοιτητές, αντίθετα μόνο κακό έχουν προκαλέσει, η Νίκη Κεραμέως σκέφτεται πολύ σοβαρά να τις «τελειώσει».

Αν πάντως η υπουργός Παιδείας προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, τότε σίγουρα θα βρει την πλειοψηφία των φοιτητών, σύμφωνη!

Ολόκληρη η καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ:

«ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής γίναμε αυτόπτεις μάρτυρες μιας σοβαρής περίπτωσης τραμπουκισμού σε βάρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ από μέλη των ΕΑΑΚ – CONTRA LEGEM. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί ενός ψηφίσματος, τα μέλη των Contra Legem ξεκίνησαν την υβρεολογία τους επιτιθέμενοι λεκτικά σε μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ, ενώ αποκορύφωμα της παραπάνω λεκτικής επίθεσης ήταν η σωματική βία που ασκήθηκε εις βάρος μέλους της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, όπου με τη στοχοποίηση από μέλος των ΕΑΑΚ στριμώχτηκε και κρεμάστηκε στον τοίχο, ενώ απειλούνταν για τη σωματική του ακεραιότητα, επειδή κλήθηκε να ηρεμήσει τα μέλη των ΕΑΑΚ.

Ακόμη, όμως και μετά από αυτό το ξέσπασμα των contra legem οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ δεν συμφώνησαν στην πρόταση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 2 η ώρα αντί στις 12, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αδιαφορία του για το γεγονός ότι οι φοιτητές οφείλουν να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας, χωρίς να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις εις βάρος των μαθημάτων που διεξάγονται παράλληλα.

Ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ εκτιμούμε ότι είναι απαράδεκτη η σημερινή εικόνα του Διοικητικού Συμβουλίου και υποστηρίζουμε τον διάλογο ως τον μοναδικό τρόπο επίλυσης των οποιονδήποτε διαφωνιών. Καλούμε σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα να καταδικάσει το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός και να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στις διαδικασίες και τα όργανα της σχολής.

Τέλος, μας προκαλεί ιδιαίτερη απορία πως γίνεται η ΑΦΠ μια παράταξη, που επικροτεί και στηρίζει τις γενικές συνελεύσεις, να κατηγορεί την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι διάκειται αρνητικά προς αυτές και δήθεν φέρνει κώλυμα στη συζήτηση επειδή πρότεινε να αλλάξει η ώρα της Γενικής συνέλευσης από τις 12 στις 2 όπου θα ήταν μαζικότερη η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτήν!».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι και οι φοιτητές έδωσαν μάθημα δίπλα στα μπάζα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET