ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές έβγαλαν βίντεο για την επιστροφή στο πανεπιστήμιο, μαζεύουν χιλιάδες views!

Εκεί στη βιβλιοθήκη, μας έπιασαν λίγο τα ζουμιά.

Neopolis Team

1 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά τις μάσκες και τα αντισηπτικά, ένα ακόμη πράγμα που κυριαρχεί όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας είναι τα σποτάκια για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Ο Παπαδόπουλος έγινε viral με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, ο Χρήστος Λούλης επίσης – αλλά όχι για τους καλύτερους λόγους – και γενικά ασχοληθήκαμε πολύ με αυτό το κομμάτι από το 2020 μέχρι σήμερα.

Με το εμβόλιο βέβαια να αποτελεί σχετικά νέο μέλος στο όλο concept, δημιουργήθηκαν και καινούργιες ανάγκες για να περαστούν μηνύματα. Με άλλα λόγια, είχαμε την τύχη να γίνουμε μάρτυρες κι άλλων μίνι… κινηματογραφικών αριστουργημάτων.

Ανάμεσα στα πολλά σποτάκια υπέρ του εμβολιασμού λοιπόν, έρχεται και μια ομάδα έξι φοιτητών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων ΑΠΘ, να βγάλει το δικό της χρέος απέναντι στην κατάσταση που ζούμε, προτρέποντας τους συμφοιτητές τους να εμβολιαστούν. Για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να ξαναζήσουν κανονικά, όπως ονειρεύτηκαν.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει τραβήξει την προσοχή, με το βιντεάκι στο YouΤube να έχει συγκεντρώσει πάνω από 58.000 προβολές μέχρι στιγμής.

Ο σκηνοθέτης του παραπάνω σποτ ακούει στο όνομα Γιώργος Φλέγκας και είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και επαγγελματίας σκηνοθέτης που έχει συνεργαστεί με το ΑΠΘ και για άλλα projects.

Από την άλλη, η Εύα Σαββίδου που εμφανίζεται στο short movie κάνοντας ένεση στο πορτοκάλι, είναι τελειόφοιτη της Ιατρικής ΑΠΘ και δήλωσε στο GRTimes.gr:

Θέλαμε να αναδείξουμε πώς βιώσαμε πτυχές της καθημερινότητας στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας έλειψε από τα μαθήματα, από την επαφή με τους συμφοιτητές μας, με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μας, με τους φίλους μας. Και να περάσουμε με διασκεδαστικό τρόπο ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να εξαναγκάζουμε κάποιον να κάνει το εμβόλιο.

«Σκοπός ήταν να αναδείξουμε όλα τα θετικά, τα όμορφα που μας έχουν λείψει από τη ζωή και να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να πάρουν μια συνειδητή απόφαση υπέρ του εμβολιασμού», συμπληρώνει

Κατά πόσο κατάφερε να επηρεάσει το συγκεκριμένο εγχείρημα τους φοιτητές δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το σίγουρο όμως είναι πως όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα (κι ας ευχαριστηθήκαμε στην αρχή την αποχή από αυτά) και ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε με ασφάλεια είναι να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET