ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αποκλεισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Erasmus+ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Είναι καλά στην υγεία τους και ακολουθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Neopolis Team

17 Μαρτίου, 2020

Αποκλεισμένοι στην Ισπανία είναι 20 Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ταξίδεψαν για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Βαρκελώνη και τώρα είναι αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, γιατί όχι μόνο τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πολλά περισσότερα αλλά και γιατί οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ισπανία έχουν διακοπεί. 

Είναι κάπως τρομακτικό να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα, να θέλεις να γυρίσεις και να μη μπορείς είναι η αλήθεια. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσπαθεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο, στέλνοντας κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προκειμένου να φέρει εις πέρας τον επαναπατρισμό των φοιτητών.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και είπε, πως πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε:

«Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν ,γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προβλήματα μας είναι ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις εστίες. Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών». 

Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί πως και οι 6 από τους φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους και όπως λένε οι ίδιοι, ακολουθούν όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί στην ευρωπαϊκή χώρα, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που βιώνουμε κι εμείς εδώ. Από την άλλη, τονίζουν πως δεν είναι εγκλωβισμένοι και κάνουν έκκληση να μην γίνονται αναφορές στους ίδιους καθώς προκαλούν αναστάτωση στις οικογένειες τους, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινούν οι αιτήσεις των φοιτητών για «μετακίνηση» σε άλλο Τμήμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET