ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Αγανακτισμένος απόφοιτος τα πήρε με τη σχολή του και προχώρησε σε… μήνυση!

Ένας αγανακτισμένος απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ετών 39, έκανε αυτό που θέλουμε όλοι εμείς οι φοιτητές να κάνουμε στους δικούς μας καθηγητές. Μη πάει το μυαλό σου στη βία.. αμέσως! Ο Φαίζ Σιντίκι λοιπόν, αν και καθυστερημένα, μήνυσε τη σχολή του με αντίτιμο το 1 εκατομμύριο λίρες, επειδή το επίπεδο των σπουδών του δεν […]

Neopolis Team

23 Νοεμβρίου, 2017

Ένας αγανακτισμένος απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ετών 39, έκανε αυτό που θέλουμε όλοι εμείς οι φοιτητές να κάνουμε στους δικούς μας καθηγητές. Μη πάει το μυαλό σου στη βία.. αμέσως!

Ο Φαίζ Σιντίκι λοιπόν, αν και καθυστερημένα, μήνυσε τη σχολή του με αντίτιμο το 1 εκατομμύριο λίρες, επειδή το επίπεδο των σπουδών του δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα να χάσει μία πολλά υποσχόμενη καριέρα ως δικηγόρος.

Σύμφωνα με το Ανώτατο δικαστήριο, κατηγορεί τους καθηγητές για συχνές απουσίες κυρίως απ’το μάθημα της Σύγχρονης Ιστορίας, αφού οι περισσότεροι την “κοπανούσαν” σε εκπαιδευτική “σαββατική” άδεια κατά την διάρκεια του εξαμήνου. Λόγω της έλλειψης προαπαιτούμενων γνώσεων, δεν μπορούσε να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενό του, ενώ θα ήθελε, όπως υποστηρίζει ο Σιντίκι.

Από την μεριά του το Πανεπιστημίο φυσικά και αρνείται τις κατηγορίες για αμέλεια των καθηγητών, ενώ ισχυρίζεται ότι η υπόθεση είναι παλιά και εκτός της νόμιμης προθεσμίας.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο 39χρονος απόφοιτος έπασχε από κατάθλιψη και αϋπνία με βάση ιατρικές γνωματεύσεις, κάτι όμως που δεν μεταφέρθηκε ποτέ στους εξεταστές από τους καθηγητές ώστε να υπάρχει μια επιείκεια στο πρόσωπό του.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν πάντοτε ένας “νεαρός άνδρας, αφοσιωμένος στις σπουδές του”. Στόχευε σε διδακτορικό πτυχίο μάλιστα σε κάποιο μεγάλο πανεπιστημίο, ενώ η υψηλή βαθμολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μοιάζει ένα εκπλητικό επίτευγμα. Ο Σιντίκι είχε προσδοκίες και απογοητεύτηκε.

Εκπρόσωπος από το πανεπιστήμιο είπε στο δικαστήριο ότι ο Σιντίκι παραπονέθηκε για το ανεπαρκές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά μόνο περιγράφοντάς το ως «λίγο ανιαρό».

Ωστόσο τι να πούμε κι εμείς που χάνουμε μαθήματα γιατί λείπουν συνέχεια οι καθηγητές και κάθε φορά τους ψάχνουμε;! Έ, ρε μηνύσεις που πρέπει να πέσουν κι εδώ…

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET