Ποιους αποφοίτους ΤΕΙ αφορά το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ!


Μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνα, ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ελλάδα σιγά σιγά αλλάζει ριζικά. Ο υπουργός Παιδείας επιθυμεί να “πανεπιστημιοποιήσει” τα ΤΕΙ της χώρας, με χιλιάδες απόφοιτους να διαμαρτύρονται για το πτυχίο που έχουν στα χέρια τους, το οποίο καταργείται.

Ο κ. Γαβρόγλου έδωσε τη δική του απάντηση στους αποφοίτους, λέγοντας πως με κατατακτήριες εξετάσεις μπορούν να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Τα παιδιά που έχουν ήδη πάρει πτυχίο -που αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες- θα έχουν τη δυνατότητα με κατατακτήριες εξετάσεις με αυξημένο όμως ποσοστό με κάποια πρόσθετα μαθήματα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους».

Παράλληλα, έντονοι προβληματισμοί ταλαιπωρούν και τους φοιτητές των ΤΕΙ που απορροφήθηκαν ή θα απορροφηθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο, αλλά και τους φετινούς 23.396 υποψήφιους των Πανελλαδικών που θα εισαχθούν σε κάποιο ΤΕΙ της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε τη διδασκαλία περισσότερων μαθημάτων ξανά ως λύση στο ζήτημα, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν πτυχίο ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή έχουν προταθεί δύο νομοσχέδια που αφορούν το ΤΕΙ Ηπείρου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Μέχρι το τέλος αυτού του έτους, θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για περισσότερα από 8 ΤΕΙ για συγχωνεύσεις.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET