Έρευνες λένε

Αποδείχθηκε ότι τα ζευγάρια που τα πίνουν μαζί είναι και τα πιο ευτυχισμένα!

Και ποιος δε θέλει να βρει τη χρυσή τομή στη σχέση του; Να ανακαλύψει εκείνο το χαρακτηριστικό που την καθιστά πετυχημένη και ευτυχισμένη; Μην είν’ ο αμοιβαίος σεβασμός; Μην είν’ οι κοινοί στόχοι; Μην είν’ η εμπιστοσύνη; Η αίσθηση του χιούμορ μήπως; Ή καλύτερα η οικειότητα; Μήπως τελικά μιλάμε για έναν συνδυασμό όλων αυτών των […]

Θεώνη Σταματοπούλου

27 Σεπτεμβρίου, 2018

Και ποιος δε θέλει να βρει τη χρυσή τομή στη σχέση του; Να ανακαλύψει εκείνο το χαρακτηριστικό που την καθιστά πετυχημένη και ευτυχισμένη;

Μην είν’ ο αμοιβαίος σεβασμός; Μην είν’ οι κοινοί στόχοι; Μην είν’ η εμπιστοσύνη; Η αίσθηση του χιούμορ μήπως; Ή καλύτερα η οικειότητα; Μήπως τελικά μιλάμε για έναν συνδυασμό όλων αυτών των χαρακτηριστικών μαζί;

Σαφώς και πρόκειται για συνδυασμό όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών, συν ενός που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Το πιοτό, παιδιά μου.

Μία έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να μας αποτρελάνει, μιας και έβγαλε το συμπέρασμα μετά από μία 10χρονη διαδικασία έρευνας, ότι τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, είναι και τα πιο ευτυχισμένα. Με άλλα λόγια, τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, καταλήγουν και μαζί.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα κατέληξε στο ότι τα ζευγάρια που έχουν παρόμοιες προτιμήσεις στο αλκοόλ είναι πιο ευτυχισμένα, μιας κι αν το καλοσκεφτείς, η φάση του να τα πίνεις με τον/τη σύντροφό σου είναι κάτι που σας φέρνει πιο κοντά.

Η έρευνα έριξε επίσης φως και στο πώς ο ένας επηρεάζει τις συνήθειες του άλλου μέσα στη σχέση, καθώς και την ποσότητα αλκοόλ που πίνουν.

Προσοχή όμως! Μην το δέσεις σκοινί κορδόνι, ότι από εδώ και πέρα πρέπει να πίνεις τον κώλο σου για να είσαι ευτυχισμένος/η με τη σχέση σου, ή αν εκείνος τα τσούζει πολύ, θα πρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Δε θέλουμε να καταντήσετε αλκοολικοί, απλώς να προσπαθήσετε να υιοθετήσετε κοινές συνήθειες και προτιμήσεις.

Οι ερευνητές λοιπόν, προτείνουν ότι όσο διασκεδαστικό κι αν είναι να τα τσούζετε μαζί, να το κάνετε με σύνεση και πάντα με επίγνωση της κατάστασης. Επικροτούν το να χαλαρώνετε μ’ αυτόν τον τρόπο, να γελάτε περισσότερο και να δένεστε μεταξύ σας, αλλά όχι να προσπαθεί ο ένας να ξεπεράσει τον άλλο στις ποσότητες. Αυτό καταλαβαίνεις καλά, πως όχι, δε θα βελτιώσει αλλά θα βλάψει τη σχέση και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αν θες λοιπόν να το ρίξεις λίγο έξω, αλλά ταυτόχρονα να έρθεις πιο κοντά με το άλλο σου μισό, πιάσε ένα ποτήρι κρασί, μία μπύρα ή ένα κοκτέιλ και ξεκίνησε τον πειραματισμό.

Κάθε φορά που θα αυξάνεται η ποσότητα του αλκοόλ, οι δυο σας θα απελευθερώνεστε περισσότερο και θα έρχεστε όλο και πιο κοντά. Πάντα με επίγνωση του τι κάνετε όμως, μη γίνετε σαν αυτούς που πίνουν ουίσκι για νερό στις 10 η ώρα το πρωί.

Α! Και εύχομαι να έχετε ένα ιδιαίτερα άτακτο και γεμάτο εκπλήξεις και πάθος hangover το επόμενο πρωί!

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Το Νερό μας σέβεται»: Μια 360˚καμπάνια-μανιφέστο για το Νερό και τον Άνθρωπο από το ZΑΓΟΡΙ!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

H ΑΜΣΤΕΛ στηρίζει νέους μουσικούς με τη διασκευή του εμβληματικού «Ζεϊμπέκικου»!

Είναι viral

Τύπισσα μπουχτισμένη με τις σχέσεις, έφτιαξε τον ιδανικό άντρα με AI και τον παντρεύτηκε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET