ΕΛΛΑΔΑ

Από Δευτέρα επιστρέφουμε και πάλι στο παραδοσιακό shopping – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας!

Το πόσο το έχουμε ανάγκη, δεν περιγράφεται!

Neopolis Team

4 Απριλίου, 2021

Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, την οποία στερηθήκαμε υπερβολικά και τα σημάδια είναι εμφανή πλέον, παίρνει ξανά μπρος τη Δευτέρα. Shopping therapy, σε χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ!

Τα μαγαζιά ανοίγουν κι επιτέλους θα μπορέσουμε να ξαναδούμε από κοντά τα ρούχα ή ό,τι άλλο σκοπεύουμε να πάρουμε, προτού τα κάνουμε δικά μας. Δε λέμε, σωτήρια τα online ψώνια, αλλά τη χάρη της βόλτας απ’ το μαγαζί δε θα την ξεπεράσουν ποτέ.

Από Δευτέρα επιστρέφουμε σε αυτή λοιπόν, μιας και η κυβέρνηση μας έδωσε το ελεύθερο την περασμένη Τετάρτη, πάντα βέβαια υπό την τήρηση ορισμένων προϋποθέσεων.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο τρόποι να κάνουμε τα ψώνια μας: με click away και click in shop.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει πρώτα να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα, ενώ την ημέρα του ραντεβού, προτού φύγουμε από το σπίτι μας, θα πρέπει να στείλουμε SMS στο 13032 με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή μας, να λάβουμε την απάντηση «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα» και στη συνέχεια να κάνουμε τις δουλειές μας μέσα σε ένα πλαίσιο 3 ωρών. Ο καθένας έχει δικαίωμα να στείλει μία φορά την ημέρα το εν λόγω μήνυμα, καθώς στη δεύτερη πια θα λαμβάνει αρνητική απάντηση.

Στην περίπτωση του click away, ο αριθμός των ατόμων στην αναμονή δε μπορεί να ξεπερνά τα 9, ενώ ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι το πολύ 10 λεπτά.

Στην περίπτωση του click in shop από την άλλη, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. (με μέγιστον όριο τους 20 πελάτες όσα τ.μ. κι αν είναι ο χώρος) οπότε το εκάστοτε κατάστημα αναλόγως το εμβαδόν του, θα αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο το μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

  • shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
  • outlets
  • εμπορικά κέντρα
  • εκπτωτικά χωριά

Ωράριο καταστημάτων

Όσον αφορά τις ώρες λειτουργίες των καταστημάτων, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Περιοχές υψηλού κινδύνου

Δε θα έχουν όλοι την ίδια τύχη από τη Δευτέρα (τόσο καταναλωτές όσο και καταστηματάρχες), καθώς στις περιοχές υψηλού κινδύνου θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, όπως επίσης τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, παρουσιάζουν ανησυχητική εικόνα, οπότε αποφασίστηκε η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET