ΕΛΛΑΔΑ

Ε – ε – έρχεται | Από 1η Φεβρουαρίου αυξάνεται επιτέλους ο κατώτατος μισθός!

Την 1η Φεβρουαρίου αλλάζει ο κατώτατος μισθός, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, θα έρθει η αύξηση που θα ισχύσει κανονικά από τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα: «Προχωράμε άμεσα, εντός Ιανουαρίου, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι […]

Neopolis Team

22 Ιανουαρίου, 2019

Την 1η Φεβρουαρίου αλλάζει ο κατώτατος μισθός, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, θα έρθει η αύξηση που θα ισχύσει κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα:

«Προχωράμε άμεσα, εντός Ιανουαρίου, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό. Η αύξηση θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου».

Έτσι λοιπόν ο κατώτατος μισθός αναμένεται να …εκτοξευθεί στα 630 ευρώ, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση, την οποία θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

«Η δική μας άποψη είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε τα πιο υψηλά επίπεδα που είναι δυνατόν και που θεωρούμε ότι με ασφάλεια μπορεί να ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία. Η δική μας θέση, που επιβεβαιώνεται από το πόρισμα, είναι ότι η τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων αφενός συμβάλλει στο να έχεις μία δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αφετέρου δίνει και μία τόνωση στην εσωτερική ζήτηση και με αυτή την έννοια θα αποτελέσει αναπτυξιακό παράγοντα, μοχλό ανάπτυξης».

Τέλος, όσον αφορά την επιδότηση των νέων, τόνισε πως είναι «μία πολύ σημαντική υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι για κάθε νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο που θα προσλαμβάνεται σε μία επιχείρηση, θα εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα προσαυξημένες κατά 50%. Προσπαθούμε με συντονισμένες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε κίνητρα για προσλήψεις ώστε να συνεχίσει να βαίνει μειούμενη η ανεργία και να πετύχουμε υψηλότερους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET