ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Aπλοί και όμορφοι τρόποι να φτιάξεις τη μέρα κάποιου (αλλά και τη δική σου)!

Σ’ αυτήν τη δύσκολη και αφόρητη καθημερινότητα που ζούμε, όλοι μας αναζητούμε ένα καταφύγιο, μία έξοδο διαφυγής από τα προβλήματά μας, κάτι που θα μας κάνει να δούμε με αισιοδοξία και καλή διάθεση την κάθε μέρα που περνά. Οι άνθρωποι που έχουμε στο πλάι μας παίζουν σημαντικό ρόλο για την ψυχική μας υγεία, μιας και […]

Σ’ αυτήν τη δύσκολη και αφόρητη καθημερινότητα που ζούμε, όλοι μας αναζητούμε ένα καταφύγιο, μία έξοδο διαφυγής από τα προβλήματά μας, κάτι που θα μας κάνει να δούμε με αισιοδοξία και καλή διάθεση την κάθε μέρα που περνά. Οι άνθρωποι που έχουμε στο πλάι μας παίζουν σημαντικό ρόλο για την ψυχική μας υγεία, μιας και είναι αυτοί που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φτιάξουν ή και να… χαλάσουν τη μέρα μας.

Είναι γεγονός πως μερικές φορές μία και μόνο απλή κίνηση αρκεί για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου. Δε χρειάζεται να είναι κάτι πολυδάπανο ή κάτι που να χρειάζεται πολλή σκέψη και κόπο. Η απλότητα πάντα κερδίζει.

Να για παράδειγμα δοκίμασε κάποιον από τους παρακάτω απλούς και συμβολικούς τρόπους και να ‘σαι βέβαιος, ότι θα ομορφύνεις τη μέρα κάποιου (αλλά και τη δική σου) στην στιγμή:

#1 Κάνε και κανά κομπλιμέντο

Ένα και μόνο κομπλιμέντο σου αρκεί για να κάνεις κάποιον, να χαμογελάει σα χαζός όλη μέρα. Μη μετράς τα λόγια σου, όχι πάντα τουλάχιστον. Με το να πεις σε κάποιον πόσο όμορφος δείχνει σήμερα, πόσο ωραία ντυμένος είναι ή πόσο του πάει το νέο κούρεμα, κερδίζεις κι εσύ κι εκείνος. Εσύ μεν νιώθεις ότι έκανες μία καλή πράξη, ενώ εκείνος αισθάνεται την αυτοπεποίθησή του να ανεβαίνει.

#2 Γράψε ένα μήνυμα αγάπης

Τι σου είναι να αφιερώσεις δύο λεπτά ώστε να γράψεις μία όμορφη κουβέντα ή έναν καλό λόγο και να κάνεις τη μέρα κάποιου ξεχωριστή; Αυτά τα μικροσημειωματάκια με ένα απλό «Σ’ αγαπώ», «Καλημέρα αγάπη μου», «Θα σε σκέφτομαι», «Να έχεις μία όμορφη μέρα» κλπ, μπορούν να κάνουν τον καθένα να λυγίσει από συγκίνηση. Η ρουτίνα αμέσως σπάει και κάνεις έναν δικό σου άνθρωπο να νιώσει ξεχωριστός.

#3 Μην τα τσιγκουνεύεσαι το «Ευχαριστώ» και το «Παρακαλώ»

Πόσο αυτονόητες και ταυτόχρονα σπάνια ειπωμένες είναι αυτές οι δύο λέξεις; Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι είναι το παν. Πες ευχαριστώ σε κάποιον που σου παραχωρεί τη θέση του στο μετρό. Πες ευχαριστώ σε κάποιον που σε αφήνει να μπεις πρώτος στην ουρά. Πες ευχαριστώ σε κάποιον που σου κάνει ένα κομπλιμέντο. Μη θεωρείς τίποτα αυτονόητο, τόσο ώστε να μην απαντήσεις καν και να τον αγνοήσεις.

#4 Κάνε έκπληξη σε κάποιον αγαπημένο σου με ένα συμβολικό δωράκι

Τα δώρα δεν είναι για να δίνονται μονάχα σε γιορτές και γενέθλια. Με τα δώρα δείχνουμε σε κάποιον πόσο σημαντικός είναι για εμάς και τον ευγνωμονούμε που υπάρχει στη ζωή μας. Δώρο είναι να αγοράσεις τα εισιτήρια για τους δυο σας για το σινεμά. Δώρο είναι να πάρεις στη φίλη σου τον αγαπημένο της καφέ πριν τη συναντήσεις. Δώρο είναι να δώσεις σε κάποιον κάτι που να εκφράζει απόλυτα τη σχέση που έχετε μεταξύ σας. Όλες αυτές οι μικρές χειρονομίες είναι που μετρούν.

#5 Φτιάξε ένα όμορφο πρωινό στο/στη σύντροφό σου

Το γελάς; Έχετε και οι δύο τη δύσκολη καθημερινότητά σας με αποτέλεσμα να μην αφιερώνει ποτέ ο ένας στον άλλο όσο χρόνο θα θέλατε πραγματικά. Το ίδιο ισχύει και με τη φροντίδα. Όσο απλοϊκό κι αν σου φαίνεται, το να φτιάξεις μία μέρα ένα όμορφο και γεμάτο αγάπη πρωινό στο/στη σύντροφό σου πριν φύγει για τη σχολή/δουλειά, ή να το απολαύσετε μαζί το ΣΚ, είναι από τις πιο όμορφες κινήσεις ενδιαφέροντος και αγάπης.

#6 Πρόσφερε κάτι από το υστέρημά σου σε έναν άστεγο

Είμαι σίγουρη ότι καθημερινά βλέπεις στο δρόμο σου αμέτρητους ανθρώπους να στέκονται στην άκρη κουλουριασμένοι και να ζητούν ελεημοσύνη. Πότε ακριβώς ήταν η τελευταία φορά που σταμάτησες για να δώσεις σημασία σε κάποιον από αυτούς; Τι σου είναι να δώσεις μερικά ψιλά ή ακόμη καλύτερα να προσφέρεις κάτι φαγώσιμο σε έναν συνάνθρωπό σου και να του φτιάξεις τη μέρα;

Να θυμάσαι ότι με κάθε καλή σου κίνηση και προσφορά, όχι μόνο παίρνεις κι εσύ ο ίδιος θετική ενέργεια, αλλά φτιάχνει και η διάθεσή σου. Αυτά τα όμορφα συναισθήματα που θα σε κατακλύσουν θα σε κάνουν να χαμογελάς όλη την υπόλοιπη ημέρα. Δοκίμασε κάποιο από τα παραπάνω και πραγματικά δε θα χάσεις.

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET