fbpx

Άουτς, αυτό πόνεσε | 5 φάσεις που περνάς όταν ανακαλύπτεις ότι το έφαγες το κέρατο!


Ελπίζω κανείς από όσους διαβάζετε αυτήν την στιγμή το εν λόγω άρθρο να μην έχει απατηθεί. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε προδίδει με τέτοιο τρόπο το μέχρι πρότινος αγαπημένο σου πρόσωπο. Με την ιδέα ή την παραδοχή της απιστίας από μέρους του/της, όλος ο κόσμος σου απλά γκρεμίζεται. Είναι τέτοια η σύγχυση και το μπέρδεμα που συμβαίνει μέσα, που ούτε εσύ ο/η ίδιος/α δεν ξέρεις πώς νιώθεις.

Οι φάσεις που περνά κανείς τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι ο/η σύντροφός του τον έχει απατήσει είναι ποικίλες και φυσικά διαφέρουν από χαρακτήρα σε χαρακτήρα. Κάποιοι αντιδρούν έντονα, άλλοι με μεγαλύτερη ψυχραιμία, κάποιοι κλαίνε και οδύρονται και άλλοι ζητούν εκδίκηση.

Αυτές λοιπόν, είναι οι φάσεις που περνάει κάποιος που συνειδητοποιεί ότι έχει απατηθεί:

#1 Σοκ και άρνηση

Μπορεί να μην σου το είπε ακόμη, ίσως να μην στο πει και ποτέ, αλλά όλα τα στοιχεία που έχεις μαζέψει όπως και η αλλαγή στη συμπεριφορά του/της οδηγούν εκεί. Αρχικά σοκάρεσαι και αδυνατείς να πιστέψεις ότι συμβαίνει αυτό σε σένα. Απλά το αρνείσαι και ο νους σου δεν μπορεί να το χωρέσει. Νιώθεις λες και όλος σου ο κόσμος καταρρέει μέσα σε μία στιγμή και εσύ είσαι ανήμπορος/η να αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση.

#2 Οργή

Αφού πια το συνειδητοποιείς, σου φαίνεται αδύνατο να το χωνέψεις. Θες επειγόντως εξηγήσεις, θες να ακούσεις έναν και μόνο λόγο που να δικαιολογεί αυτή του/της την απαίσια πράξη. Βέβαια, κανένας λόγος δεν είναι αρκετά καλός ώστε να δικαιολογήσει την απιστία και το ξέρεις. Φιλτράρεις τα πάντα μέσα σου και δεν μπορείς με τίποτα να συγκρατήσεις το θυμό σου. Φτάνεις μέχρι και να νιώθεις σιχαμάρα για το/τη σύντροφό σου.

#3 Ανάγκη για τιμωρία και εκδίκηση

Η τιμωρία και η εκδίκηση γίνονται πλέον τα όπλα σου και αποτελούν τον τρόπο επίθεσής σου απέναντί του/της. Εφόσον πια δε νιώθεις κάτι άλλο πέρα από λύπηση και σιχαμάρα για εκείνον/η, το μόνο που θες είναι να τον/την κάνεις να νιώσει όσα ένιωσες κι εσύ. Θες να κλάψει, να πληγωθεί, να καταστραφεί ο εγωισμός του/της και να βιώσει πως είναι να σε προδίδουν. Θες να τον/την κάνεις να είναι μαρτυρικές οι ώρες του/της μαζί σου και να φτάσει στο αμήν μέχρι να παραδεχτεί όλη την αλήθεια.

#4 Θες να σε παρακαλάει για συγχώρεση

Και σε αυτό το σημείο περνάμε στα ουσιώδη. Αφού πάρεις την γλυκιά σου εκδίκηση και βλέπεις ότι τον/την έτσουξε πολύ, νιώθεις μία ανακούφιση αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Τώρα θες να τον/την πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Δε βλέπεις τη στιγμή που θα γυρίσει πίσω σε εσένα να σε παρακαλάει γονατιστός/ή για να ξαναβρείτε. Ελπίζω ως τότε να τον/την έχεις ξεπεράσει, γιατί θα είναι μεγάλος ο πειρασμός του να πεις και πάλι ναι. Το καλύτερο είναι να γουστάρεις να το ζήσεις όλο αυτό μόνο και μόνο για το γαμώτο, έτσι για να πάρεις ευχαρίστηση από τον πόνο και τη μετάνοιά του.

#5 Αποφασιστικότητα για το τέλος

Αφού πέρασες όλα τα παραπάνω, απλά συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πολλές επιλογές και ουσιαστικά βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο. Όλα σε οδηγούν στο να τερματίσεις τη σχέση, μιας και κακά τα ψέματα παιδιά, αλλά το κέρατο άπαξ και γίνει μία φορά, θα επαναληφθεί και στο μέλλον. Νιώθεις τεράστια λύπη και αναπολείς όλα όσα ζήσατε μαζί και είναι απόλυτα λογικό, αλλά θες πια να αποδεσμευτείς, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς εκείνον/η πλάι σου.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET