fbpx

7 σημάδια πως έχεις δίπλα σου έναν άντρα που θα σε αγαπάει για… πάντα!


Σε γενικές γραμμές, οι άντρες έχουν αποκτήσει μία κακή φήμη για τη συμπεριφορά τους στις σχέσεις. Τα στερεότυπα θέλουν τον «άντρα» να μην κάνει τίποτα από όσα ακολουθούν. Κι επιπλέον, τους μοναδικούς άντρες που έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά ως αποκύημα της φαντασίας κάποιων συγγραφέων και σεναριογράφων. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπορεί κάποιες φορές ένας άντρας να δείχνει αδιαφορία σε πολλά θέματα σχετικά με την εκάστοτε σχέση του, όμως όταν βρίσκει εκείνο το άτομο που συνειδητοποιεί πως θέλει να μοιραστεί τη ζωή μαζί του, τότε σίγουρα θα βάλει τα δυνατά του για να το κρατήσει στο πλευρό του. Εάν λοιπόν αναγνωρίζεις τα παρακάτω χαρακτηριστικά και στον δικό σου σύντροφο, τότε είναι ένας άντρας που ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα και πρέπει να κρατήσεις κοντά σου:

1. Είναι αφοσιωμένος σε εσένα και στη σχέση σας

Είναι ευρέως γνωστό πως η αξία ενός ανθρώπου δεν μετριέται από την παρουσία του μόνο στις όμορφες στιγμές (το οποίο είναι και το πιο εύκολο), αλλά από την παρουσία του όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη και σημαντική, δηλαδή στις δύσκολες και στις άσχημες στιγμές. Ένας άντρας που ενδιαφέρεται για εσένα και για τη σχέση σας, δεν το σκάει μετά από μία μικρή διαφωνία που είχατε ή δεν ξεσπάει πάνω σου και σε κατηγορεί όταν βρίσκεται σε κακή διάθεση. Καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η σχέση του και θέλει να αφήνει τίποτα λιγότερο σημαντικό να μπαίνει ανάμεσα σας και να καταστρέφει ό,τι έχετε χτίσει μέχρι τώρα.

2. Δεν αποφεύγει τα προβλήματα που παρουσιάζονται

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ένας πραγματικός άντρας δεν εξαφανίζεται με τις πρώτες δυσκολίες που συναντάει. Κι επιπλέον, δεν κρατάει μέσα του συναισθήματα και σκέψεις που του έχουν δημιουργηθεί, μέχρι τελικά να εκραγεί και να τα εξωτερικεύσει με έναν άσχημο και λάθος τρόπο που θα σε πληγώσει και θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Εάν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί σχετικά με τη σχέση σας, θα προσπαθήσει να το φέρει σαν θέμα συζήτησης με προσεκτικό τρόπο, χωρίς να θέλει να σε προσβάλλει. Επιπλέον, δείχνει άνεση στο να μιλάει για θέματα που τον προβληματίζουν και τον απασχολούν, μιας κι ο ίδιος επιθυμεί να μιλήσει γι’ αυτά με σκοπό να μην υπάρχει κάποιο αγκάθι στη σχέση σας. Γνωρίζει πως ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, δεν είναι αυτά που καθορίζουν τη σχέση, αλλά το πώς συνεργάζεστε οι δυο σας για να τα αντιμετωπίσετε.

3. Δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες

Σε περίπτωση που ζούσε μόνος του, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον ενδιέφερε εάν τα πιάτα είχαν γίνει στοίβες στον νεροχύτη, εάν τα σκουπίδια είχαν ξεχειλίσει ή εάν το μόνο πράγμα που υπήρχε στο σπίτι για να φάει ήταν κατεψυγμένα τυροπιτάκια και δύο κομμάτια πίτσα από προχθές. Τώρα όμως που συγκατοικείτε ή μένετε κάποιες μέρες μαζί, γνωρίζει πως δίνεις σημασία σε αυτά τα μικροπράγματα, επομένως θυσιάζει λίγο από τον χρόνο του για να βεβαιωθεί πως το σπίτι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή πως το ψυγείο έχει κάτι περισσότερο από …κατεψυγμένα τυροπιτάκια.

Επίσης, δεν παρακολουθεί ποτέ μία ταινία που ξέρει πως σου αρέσει πολύ ή το νέο επεισόδιο μιας σειράς που κι οι δύο λατρεύετε, χωρίς να σ’ έχει δίπλα του κι υπάρχουν φορές που σε αφήνει να διαλέξεις εσύ τη μουσική που θα ακούσετε στο αμάξι του, ακόμα κι αν κατά βάθος απεχθάνεται το είδος που ακούς. Ναι, αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν λίγο περισσότερο ευτυχισμένη όταν είσαι μαζί του και συνειδητοποιείς ότι τις προσέχει.

4. Σε βοηθάει να παίρνεις σωστές αποφάσεις

Η νοημοσύνη ενός άντρα δεν μετριέται από το πόσο έξυπνος μπορεί να είναι, αλλά από το πώς διαχειρίζεται τη σοφία του. Ένας τέτοιος άντρας βλέπει τα πράγματα με μία ψύχραιμη κι αντικειμενική ματιά κι είναι πάντα σε θέση να σου δίνει πολύτιμες συμβουλές σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζεις. Συχνά βάζει τον εαυτό του στη θέση σου για να μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι περνάς και δεν σε αποφεύγει λέγοντας σου κλισέ συμβουλές που θα μπορούσε να σου δώσει ο καθένας, χωρίς να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το πρόβλημα σου. Τα λόγια του σε γεμίζουν πάντα με αισιοδοξία, δύναμη κι ευτυχία που έχεις δίπλα σου έναν τέτοιο άνθρωπο να σε στηρίζει.

5. Θέλει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου

Σίγουρα πιστεύει πως είσαι όμορφη. Άλλωστε, γιατί να ήταν μαζί σου, εάν δεν το πίστευε; Όμως για εκείνον δεν είναι αρκετό μόνο να το σκέφτεται, θέλει και να σε κάνει να νιώθεις έτσι. Επομένως, κάθε φορά προσπαθεί να σου δείξει πόσο όμορφη είσαι στα μάτια του και να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Και δεν αρκείται μόνο σε απλά λόγια επιβεβαίωσης. Πάντα βρίσκει διάφορους τρόπους να σε κάνει να νιώσεις όμορφη, μέσα κι έξω, ανεξάρτητα από τη διάθεση σου εκείνη την στιγμή. Θέλει να σε κάνει να δεις τον εαυτό σου, όπως σε βλέπει εκείνος κάθε μέρα που περνάει και είναι δίπλα σου.

6.  Τα προβλήματα σου είναι και δικά του προβλήματα

Εάν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί, τότε απασχολεί και τον ίδιο. Σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, προσπαθεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τα προβλήματά σου και να βρει διάφορους πιθανούς τρόπους για να τα λύσεις ή τουλάχιστον να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις, χωρίς να πληγωθείς πολύ. Εάν μία φορά τα προβλήματα σου σε κρατούν ξύπνια τα βράδια, το ίδιο ξύπνιο κρατούν κι εκείνον κι είναι κάτι που πραγματικά δεν τον ενοχλεί. Αυτό που τον ενοχλεί είναι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Όταν λοιπόν προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις, βάζει τα δυνατά του, ώστε να σταθεί στο πλευρό σου όσο μεγάλο και δύσκολο αν είναι αυτό που έχεις να αντιμετωπίσεις.

7. Παίρνει στα σοβαρά τα λάθη του

Οτιδήποτε κάνει εκείνος που έχει σαν κατάληξη να σε πληγώνει, βαραίνει τη συνείδηση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να τα βάζει σπάνια με τον εαυτό του, άλλα όταν βλέπει πως κάποια λόγια του ή κάποια πράξη του, σε στεναχώρησε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διορθώσει το λάθος του. Δεν θα προσπαθήσει να το σώσει λέγοντας «Χαλάρωσε λίγο!» ή «Πλάκα έκανα!», μιας και ξέρει ότι από ένα σημείο και μετά, τέτοιες εκφράσεις δεν βοηθούν, αλλά βαραίνουν κι άλλο την κατάσταση. Κι αυτό γιατί σε ξέρει αρκετά καλά, σε τέτοιο σημείο ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να σε πληγώσει, επομένως δεν φαίνεται τόσο αθώο κι αστείο όταν σε κάνει να νιώθεις άβολα.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET