fbpx

Της αντιγραφής γίνεται στην online εξεταστική – Τα 150€/μάθημα φτάνει η αντικατάσταση φοιτητών!


Μεταξύ μας, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουμε μαθήματα που χρωστούσαμε εδώ και καιρό. Όχι ότι δεν απαιτείται διάβασμα, αλλά σε συνδυασμό με το «ελεύθερο» που μας δίνεται να τσεκάρουμε τόσο τις δικές μας σημειώσεις όσο κι αυτές στο eclass, γίνεται μια παραπάνω δουλίτσα. Για να μη μιλήσουμε για τη συνεργασία που πέφτει στο chat με συμφοιτητές.

Όσο κι αν προσπαθούν οι καθηγητές να προσαρμόσουν τις εξετάσεις έτσι ώστε να αποκλείσουν τέτοια φαινόμενα, δυστυχώς (όχι τόσο για εμάς) εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μάλιστα, πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας για να τσιμπήσει βοήθεια από φίλους ή σημειώσεις κατά τη διάρκεια αυτών, υπάρχει και κάτι άλλο που φαίνεται να βρίσκεται στα πάνω του εν μέσω online εξεταστικής και είναι η αντικατάσταση φοιτητών από… έμπειρους που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία. Ξεκάθαρα μας ήρθε στο μυαλό ο κορυφαίος «απατεώνας» πανεπιστημίων, Mike Ross.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, αφού πολλοί καθηγητές αρκούνται στην ταυτοποίηση προτού ξεκινήσουν οι φοιτητές να γράφουν και στη συνέχεια ζητούν να έχουν κάμερες και μικρόφωνα κλειστά, δίνοντας την ευκαιρία στους δεύτερους να κάνουν ανενόχλητοι τις κομπίνες τους.

Όπως δήλωσε 28χρονος φυσικός στην «Καθημερινή», η αντιγραφή και το να δίνει κάποιος άλλος στη θέση των φοιτητών είναι ένα φαινόμενο για το οποίο οι καθηγητές γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πολλά με τα μέσα που τους έχουν δοθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα:

Μόλις σήμερα είχα τρία τηλεφωνήματα για να «εξεταστώ» στη θέση κάποιου φοιτητή.

Πρόκειται για μια λύση στην οποία φαίνεται πως έχουν στραφεί πολλοί φοιτητές από όλους τους επιστημονικούς κλάδους, με την «ταρίφα» ώστε να δώσει κάποιος άλλος στη θέση τους να φτάνει τα 100-150 ευρώ το μάθημα. Βέβαια, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο τους εξασφαλίζει ότι θα περάσουν και μάλιστα με καλό βαθμό, εξακολουθεί να είναι μια επιτυχία χωρίς πραγματική ουσία.

Ωστόσο, όταν ένας φοιτητής βρίσκεται σε απελπισία λόγω των χρωστούμενων, δύσκολα τον πιάνει το φιλότιμο. Ό,τι περάσει κι ΟΠΩΣ το περάσει!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είναι αποφασισμένοι να μη δεχτούν τέτοιες ενέργειες, με τον τομέα Στατιστικής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών να ζητά την αναβολή των εξ αποστάσεων εξετάσεων, σύμφωνα ξανά με πληροφορίες της εφημερίδας.

Κατά πόσο θα βοηθήσει η αναβολή είναι λίγο αμφίβολο, αφού όπως όλα δείχνουν το εαρινό εξάμηνο θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο και η εξεταστική του. Στους λόγους ανησυχίας για τους καθηγητές μπαίνουν και τα εργαστηριακά μαθήματα εντωμεταξύ, που απαιτούν δια ζώσης παρουσία και χωρίς την πραγματοποίησή τους κινδυνεύει το εξάμηνο. Με λίγα λόγια, η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου δεν κρίνεται και η καλύτερη κάτω από τις παρούσες συνθήκες. 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET